Slimmer digitaal samenwerken; zo doe je dat!

software benutten

Als iets door de coronapandemie in een stroomversnelling is geraakt, dan is het wel digitaal samenwerken. We maken nog altijd veel gebruik van applicaties als Teams en Zoom, maar er zijn veel meer mogelijkheden om digitaal samen te werken. Welke investeringen zijn de moeite waard en hoe haal je daar het maximale uit? ICT-adviseur Alex Bakker van Arrix vertelt er meer over.

 

“Wij maken gebruik van de applicaties en tools van Microsoft, maar daarmee ben je er nog niet. Je kunt die tools prima zelf aanschaffen, maar daarmee weet je nog niet hoe je er efficiënt mee kunt werken”, aldus Alex Bakker van Arrix. En daarmee stipt hij een belangrijk punt aan, want applicaties als Teams, Sharepoint en OneDrive hebben veel mogelijkheden, maar niet iedereen maakt daar gebruik van alle mogelijkheden of gebruikt ze op de goede manier. “En dat is jammer, want zo haal je niet alles uit je software.”

 

Iets extra

Reden genoeg om de ‘Arrix Moderne Werkplek’ te ontwikkelen. Alex: “Dit is een dienst van Arrix die je in staat stelt om flexibeler, veiliger en efficiënter te werken. Microsoft geeft ons de tools, wij helpen met deze dienst daarna onze klanten om er goed mee te werken. Als je als eindgebruiker een vraag hebt, is het lastig bellen met Microsoft. Maar wij staan ter beschikking om te helpen. Daarnaast bieden we met deze dienst inrichting van de software, we monitoren het gebruik en zorgen voor veiligheid.”

 

Wildgroei

Het is bekend dat veel gebruikers niet alle mogelijkheden van software benutten. Nu is dat ook niet altijd nodig, maar de keerzijde is dat laaghangend fruit soms wordt gemist. “COVID heeft natuurlijk voor een enorme boost gezorgd in het flexibel móeten werken. Dat betekent ook dat mensen maar  ‘gewoon’ begonnen zijn met hun data in SharePoint en in OneDrive te zetten en gestart met Teams, zonder erover na te denken hoe je nu slim communiceert. Want hoe communiceer je als iets urgent is? Je ziet daarom een enorme wildgroei ontstaan bij organisaties die op deze manier zijn gestart om maar te kunnen werken. Nu is het zaak om te kijken hoe je dat op een slimmere manier kan inrichten, zodat je je data ook direct beschikbaar hebt als je het in Teams over een bepaald onderwerp hebt. Met Arrix Moderne Werkplek helpen we daarbij.”

 

Wat is de ROI?

“Als je op dit gebied met Arrix in zee gaat, dan is de investering in Arrix Moderne Werkplek. Dat is een bepaald bedrag per maand, de Office-licenties en onze toegevoegde waarde”, vertelt Alex. “Een Return On Investment suggereert wel dat zaken meetbaar zijn en dat is in dit geval best lastig. Als je het hebt over ‘productiever’ en ‘slimmer’, dan is het moeilijk in cijfers van ROI uit te drukken. Je kunt je wel afvragen wat je voor je investering krijgt, wat is de meerwaarde.” Met Arrix Moderne Werkplek krijg je de licenties van alle tools, een eenmalige inrichting, ook van securitytools en beheer vanuit Arrix. “Je kunt nog slimmer samenwerken, je krijgt grip op de kosten, security, continuïteit en een optimale gebruikerservaring. Wat je wel kunt meten is minder reistijd bijvoorbeeld. De enige constante in de IT-wereld is dat er voortdurend ontwikkelingen zijn en met deze dienst bieden onze klanten de kans om deze ontwikkelingen te benutten.”

 

Meer weten?

We vertellen met plezier alles over onze dienstverlening om efficiënter digitaal samen te werken. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures