Systeembeheer tijdens de vakantie. Ben jij er klaar voor?

Het schiet al bijna op! De vakanties staan voor de deur. Ben jij er klaar voor? Uiteraard kijken we er met veel plezier naar uit, maar binnen je organisatie kunnen hierdoor een aantal zaken onder druk komen te staan. In heel veel bedrijven is er één aanspreekpunt voor specialistische werkzaamheden, dat geldt ook voor het systeembeheer. Natuurlijk moet ook deze “onmisbare” collega op vakantie, zonder dat hij altijd bereikbaar moet zijn.  

 

Systeembeheer tijdens de vakantie

Hoe laat je jouw ICT-omgeving ook tijdens de vakantieperiode optimaal functioneren? Uitbreiding van jouw capaciteit met nog een  IT-specialist, is voor die paar weken veel extra werk. Een vacature online zetten, gesprekken voeren en uiteindelijk maar afwachten of je de juiste persoon in huis hebt gehaald. Natuurlijk kan dat anders! 

Vaak is het niet nodig om gedurende de korte periode dat jouw systeembeheerder op vakantie is iemand volledig inzetbaar te hebben. Je regelt dit heel goed met jouw IT leverancier. Die heeft namelijk de kennis en ervaring en springt moeiteloos in bij jouw ICT werkzaamheden. Je regelt dit heel eenvoudig met een paar middelen: 

 

Monitoring

Laat je ICT omgeving proactief op afstand bewaken. Permanente monitoring van alle onderdelen in jouw ICT omgeving of ze functioneren zoals ze moeten. Je signaleert probleemsituaties voordat ze zich voordoen. Er treden geen storingen op, want je kunt tijdig actie ondernemen.  Waar de signalering terecht komt is een keuze. Handel dit bijvoorbeeld regulier in je eigen organisatie af en breng het tijdens vakantie of andere afwezigheid met “een druk op de knop” onder bij je IT-partner.  

 

Servicedesk 

De eindgebruiker moet natuurlijk ook met zijn vragen en calamiteiten ergens terecht kunnen. Door de inzet van de servicedesk van jouw IT Leverancier waarborg je dit. Bovendien heeft deze servicedesk ook tijdens de vakantieperiode een vaste bezetting, is op de hoogte van jouw IT omgeving en vragen worden bewaakt op (tijdige) afhandeling.  

 

IT moet werken en altijd blijven werken. Ook tijdens de afwezigheid of vakantie van jouw systeembeheerder. Met de inzet van een professionele IT partner en haar diensten kajouw IT-specialist ook daadwerkelijk genieten van zijn vakantie. Ga sparren met die partner die jij jouw IT omgeving toevertrouwd, op basis van deskundigheid, kennis van jouw omgeving en uiteraard de juiste klik, om te horen wat ze voor je kunnen betekenen.  

 

Tot slot

Stel voordat je op vakantie gaat je out of office reply in! Vermeld daarin meteen het helpdesknummer van je IT leverancierweten je medewerkers meteen wie ze moeten raadplegen bij afwezigheid van jouw IT Specialist. En uiteraard wensen we je een hele fijne vakantie toe! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures