M365 Update – Wk 25

Vergaderingen, groot of klein, zijn een essentieel onderdeel van het moderne bedrijfsleven. Of je nu samenkomt om ideeën uit te wisselen, beslissingen te nemen of simpelweg bij te praten, een efficiënte en comfortabele vergaderoplossing is onmisbaar. Hier komt Teams Rooms in beeld.

Door de diverse updates die er zijn geweest voor Teams Rooms, willen we deze optie voor jouw Teams omgeving nog eens extra toelichten.

 

Teams Rooms

Teams Rooms is een geavanceerde oplossing die jouw vergaderingen naar een hoger niveau tilt. Met Teams Rooms kunnen gebruikers naadloos vergaderingen houden, samenwerken en content delen met behulp van Microsoft Teams en geïntegreerde audiovisuele apparatuur. Het biedt een volledig geïntegreerde ervaring met Microsoft Teams, waardoor je eenvoudig kunt deelnemen aan vergaderingen, ongeacht waar je bent. Met een paar klikken ben je verbonden en klaar om deel te nemen aan een productieve sessie.

Teams Rooms moet je niet verwarren met Teams Breakout rooms. Hoewel Teams Rooms en Breakout Rooms beide ontworpen zijn om je vergaderervaring te verbeteren, bedienen ze verschillende behoeften. Teams Rooms is gericht op het optimaliseren van fysieke vergaderruimtes en hybride vergaderingen, terwijl Breakout Rooms zich richt op het faciliteren van kleinere groepsdiscussies binnen een grotere virtuele bijeenkomst.

 

Enkele kenmerken en functionaliteiten van Teams Rooms

  • Integratie met Microsoft Teams: Teams Rooms biedt een naadloze integratie met Microsoft Teams, waardoor je eenvoudig vergaderingen plant, start en er aan deelneemt vanuit vergaderruimtes.
  • Geavanceerde audiovisuele apparatuur: Teams Rooms wordt geleverd met speciale hardware, waaronder camera’s, microfoons, luidsprekers en touchscreens, die zijn geoptimaliseerd voor vergaderingen en samenwerking. Deze apparatuur zorgt voor een hoogwaardige audio- en videokwaliteit tijdens vergaderingen.
  • Eenvoudige vergaderingsbediening: Teams Rooms wordt geleverd met een intuïtieve gebruikersinterface op touchscreen-apparaten, waardoor je vergaderingen gemakkelijk start, er aan deelneemt, er content in deelt en bedient.
  • Agenda- en ruimtebeheer: Teams Rooms integreert met de agendafunctionaliteit van Microsoft Teams en Outlook, waardoor je vergaderingen plant en beheert vanuit jouw vertrouwde agenda-applicaties. Bovendien boek en beheer je vergaderruimtes via de Teams Rooms-app.
  • Content delen en samenwerken: Met Teams Rooms kun je eenvoudig content delen vanaf jouw apparaten, zoals presentaties, documenten, schermen en whiteboards. Deelnemers aan vergaderingen werken samen aan gedeelde content in realtime.
  • Flexibele implementatiemogelijkheden: Teams Rooms biedt flexibele implementatiemogelijkheden, waardoor het kan worden aangepast aan verschillende vergaderruimtes, van kleinere ruimtes tot grote conferentiezalen.

Al met al biedt Teams Rooms een geïntegreerde en geavanceerde oplossing voor vergaderruimtes, waardoor gebruikers effectiever kunnen samenwerken, communiceren en vergaderingen kunnen houden met behulp van Microsoft Teams.

Gebruik maken van Teams Rooms en apparatuur

Om gebruik te kunnen maken van Teams Rooms heb je speciale apparatuur nodig. De apparaten moeten wel gecertificeerd zijn voor Teams Rooms. Ieder apparaat heeft een licentie nodig, deze zijn voor normaal gebruik gratis. Wil je verder dan alleen de basis dan wordt het een betaalde versie.

teams rooms apparatuur

Voordat je apparatuur aanschaft is het verstandig om te kijken voor wat voor ruimte hij gebruikt gaat worden. Je hebt apparatuur voor kleine, middel en grote vergaderruimtes. Momenteel is er een wereld aan mogelijkheden om te gebruiken, let er wel op dat deze gecertificeerd zijn. Wat het beste is voor jouw bedrijf hangt af van jouw bedrijfsgrootte, wat je ermee wilt doen en hoe groot de ruimte is. Benieuwd hoe dit er voor jouw bedrijf uitziet? Laat het ons weten

teams rooms apparatuur

Altijd voorbereid

In de huidige tijd is flexibiliteit belangrijker dan ooit. Met Teams Rooms ben je altijd voorbereid, of je nu op kantoor bent, thuis werkt of onderweg bent. Deze oplossing biedt een betrouwbare en consistente vergaderervaring, zodat je je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: de inhoud van je vergadering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures