M365 Update – Wk 22

De afgelopen weken heeft Microsoft weer verschillende updates uitgerold voor diverse applicaties en tools van Microsoft 365. In Teams zijn er diverse updates, maar ook is de nieuwe Planner app in Teams gelanceerd, die meteen diverse updates heeft gekregen om jouw werk nog overzichtelijker en gemakkelijker te maken.

 

Wij zetten de updates voor je op een rijtje..

 

Teams: Sla vergaderinhoud met aantekeningen op als een Whiteboard

Als je jouw scherm deelt kun je ook aantekeningen  maken op het gedeelde scherm.

nieuwe planner app

Met deze functie kun je nog sneller en efficiënter vergaderen. Je kunt direct aantekeningen maken. Deze aantekeningen kun je vervolgens weer opslaan binnen Whiteboard zodat je ze later weer kunt gebruiken.

 

Planner: Nieuwe Microsoft Planner-app voor Teams

De nieuwe Microsoft Planner-app in Teams is een enkele, geïntegreerde werkbeheerervaring. Met hulp van AI brengt het de eenvoud van To Do, de samenwerking van Planner en de kracht van Project samen in een enkele en eenvoudige oplossing, die individueel taakbeheer, collaboratief werkbeheer en ondernemingswerkbeheer biedt.

nieuwe planner app

 

Sjablonen in Planner web

Begin snel met een vooraf gemaakt sjabloon en duik in je werk. Deze kies je door bij een nieuw plan te kiezen voor “een bestaand plan van dit team gebruiken”.

 

 

Planner binnen Teams: Verschillende updates

Naast dat de planner binnen Teams vernieuwd is zijn er alweer verschillende updates uitgevoerd.

Openen en Bewerken van Projecten in Planner

Beheer je projecten samen met plannen en to-do lijsten in één eenvoudige, vertrouwde ervaring binnen de Planner Teams-app.

nieuwe planner app

Maak persoonlijke plannen in Planner

Maak persoonlijke plannen in de nieuwe Planner-app voor Teams. Voor dit soort plannen is de maker van het plan het enige lid en eigenaar.

Automatische toevoeging van taken met vervaldatum in Mijn Dag

In de Planner Teams-app verschijnen je taken automatisch in Mijn Dag op hun vervaldatums. Hiermee houdt prioriteiten bij en blijf je georganiseerd gedurende de dag.

Beheer al je taken in Mijn Taken

Mijn Taken binnen de Planner Teams-app toont je taken over plannen, projecten, to-do lijsten en gemarkeerde e-mails, zodat je snel al het werk op je bord kunt screenen en volgen.

Toegang tot al je plannen, projecten en to-do lijsten in Mijn Plannen

Mijn Plannen binnen de Planner-app in Teams brengt al je plannen, projecten en to-do lijsten samen, zodat je gemakkelijk al je werk ontdekt en vindt.

 

Nog steeds in ontwikkeling

Teams: Korte vergader-URL

Deze nieuwe functionaliteit is nog steeds steeds onder ontwikkeling.

Een Teams vergadering heeft vaak een ellenlange link .

nieuwe planner app

Als je de URL van de vergadering vanuit teams doorstuurt naar iemand dan komt er lange link met allemaal tekens en cijfers. Microsoft gaat deze link verkorten en duidelijker maken door alle tekens/symbolen en cijfers eruit te halen. Dit maakt het delen van de link veel duidelijker.

nieuwe planner app

Teams: Vergaderdeelnemers kunnen hun weergegeven naam bewerken

Teams-vergaderdeelnemers kunnen hun naam bewerken die wordt weergegeven in het scherm, waardoor ze meer flexibiliteit hebben in hun aanwezigheid tijdens de vergadering, ongeacht hun tenant ingestelde weergavenaam. Gebruikers kunnen deze wijziging tijdens de vergadering aanbrengen en deze blijft gedurende de hele vergadering behouden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures