Wekelijkse update Microsoft 365 (Wk33)

Er zijn afgelopen week heel veel nieuwe ontwikkelingen voor Teams Rooms op de planning gekomen. De ontwikkelingen voor Teams Rooms zorgen ervoor dat bijna alle opties die Teams heeft ook in Teams Rooms beschikbaar komen. Teams Rooms is een optie om binnen een normale Teams vergadering de deelnemers op te splitsen in tijdelijke vergaderingen om onderling te kunnen overleggen. De belangrijkste ontwikkelingen licht ik toe.

 

Microsoft Teams Rooms updates

Weergave voor mogelijkheden binnen Teams Rooms wordt gelijk getrokken met Teams desktop app. Binnen Teams Rooms wordt het mogelijk om ook een overzicht te hebben van chat berichten, die alleen gelden voor die Teams Rooms, overzicht van alle deelnemers en wie de hand heeft opgestoken. De chat bubbel, als iemand iets in de chat zet komt het bij iedereen in het scherm, komt ook beschikbaar in Teams Rooms. Scherm weergave tijdens vergadering kan op volledig scherm worden gezet. Het wordt binnen Teams Rooms mogelijk om een rol verdeling te geven aan deelnemers. Binnen Teams Rooms kan er gekozen worden uit presentator of deelnemer. Daarnaast krijgt Teams Rooms de mogelijkheid om vergaderingen te blokkeren. Het is dan niet meer mogelijk om deel te nemen aan een Teams Rooms vergadering

 

Aanpassen aantal zichtbare Video’s

Indien je in de Gallerij-modus zit met meer dan 9 deelnemers, die allemaal hun video aan hebben, verschijnt er een navigatie menu met een optie om zelf het aantal zichtbare deelnemers aan te passen.

 

Schermweergave

Tijdens een vergadering wil het nog wel eens lastig zijn om de weergave van alle deelnemers aan te passen. Er komt een functie aan waarbij je tijdens een vergadering boven in de balk een optie hebt om te switchen tussen weergaves.

 

Windows 10 notificaties

Het is vanaf nu mogelijk om eventuele berichtgevingen te laten verlopen via de notificaties van Windows 10 zelf.
Je kunt bij account beheren binnen Teams aangeven waar je de berichtgevingen wilt ontvangen.

 

Direct presenteren vanaf PowerPoint

Het wordt binnenkort mogelijk om met meerdere office 365 licenties direct te kunnen presenteren vanuit PowerPoint binnen een Teams vergadering. De licentie waaraan de functie wordt toe gevoegd is de Microsoft 365 Apps for Business license

 

Bij opname starten start ook gelijk de live ondertiteling

Steeds meer mensen maken gebruik van de opname functie en de live ondertiteling binnen een Teams vergadering. Microsoft heeft een functie gedacht waarbij de live ondertiteling direct start indien de opname van de vergadering wordt gestart. Deze functie werkt alleen als je bij functie op enable hebt staan binnen Teams.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures