Wekelijkse update Microsoft 365 (Wk32)

Vertalen en reageren in je eigen taal en live ondertiteling tijdens vergaderingen in Teams. Het zijn een tweetal functies die Microsoft deze week gelanceerd heeft en ze laat weten dat ze achter de schermen druk bezig zijn met het updaten van de Breakout rooms en dat synchronisatie na naamswijziging straks geen problemen meer geeft voor het vinden van bestanden. Je leest er alles over in de nieuwste update.

 

Vertaalmogelijk voor berichten in kanalen voor IOS en Android

Een mooie toevoeging voor iOS en Android gebruikers. Microsoft heeft een functie gelanceerd waarbij het mogelijk is om berichten die in kanalen onder Posts staan, te vertalen naar je ingestelde taal. Daarnaast is het mogelijk om te reageren in de door jouw ingestelde taal.

 

Downloaden van niet kanaal gerelateerde vergader opnames blokkeren

Wanneer je een vergadering hebt opgenomen die niet gepland stond voor een kanaal, dan is het voor deelnemers niet mogelijk om die opname te downloaden. Deelnemers hebben achteraf alleen lees/kijkrechten.

 

Live ondertiteling mogelijk in meer licenties

Zoals al eerder vermeld, wordt er steeds meer gebruik gemaakt van het opnemen van online vergaderingen. Er is daarom ook steeds meer vraag naar de live ondertiteling tijdens een vergadering. Live ondertiteling tijdens een vergadering zat helaas nog maar in weinig licenties.

Het is vanaf nu mogelijk om gebruik te kunnen maken van live ondertiteling als je de volgende Microsoft licenties hebt: Office 365 E1, Office 365 A1, Office 365/Microsoft 365 A3, Office 365/Microsoft 365 A5, Microsoft 365 F1, Office 365/Microsoft 365 F3, Microsoft 365 Business Basic SKUs

 

In ontwikkeling..

Synchroniseren naam na naamswijziging

Ieder bedrijf heeft er wel mee te maken. Je hebt een Teams omgeving waarvan de naam niet meer correct is. Het aanpassen van de naam binnen Teams is geen probleem, maar de naamswijziging wordt dan helaas niet mee genomen naar SharePoint. Voor een Teams gebruiker maakt dit niet uit maar voor een beheerder kan het wel lastiger worden. Onder water staan alle Teams omgevingen (inclusief bestanden) nog op SharePoint. Het vinden van eventuele bestanden wordt lastig, omdat SharePoint de oude naam zal weergeven. Gelukkig gaat Microsoft dit probleem oplossen. Door de update die Microsoft gaat ontwikkelen wordt de naamswijziging automatisch doorgevoerd naar SharePoint. Dit geldt voor zowel Teams als kanalen.

 

Breakout Room updates

Microsoft gaat meer mogelijkheden aanbrengen aan de Breakout rooms. Het wordt mogelijk om meerdere presentatoren te hebben in een Breakout room. Nog voordat de echte vergadering begint, wordt het voor de organisator mogelijk de instellingen van de Breakout rooms te configureren. Onder deze instellingen vallen onder andere het aantal deelnemers in een Breakout room en de toegang tot de Breakout rooms.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Bekijk onze vacatures!