De wachtwoordmanager maakt een einde aan je slechte wachtwoordgewoonten

Natuurlijk weet jij ook wel dat je veel zorgvuldiger met je wachtwoorden om moet gaan. Maar gemakkelijk is anders. De wereld wordt digitaler en er komen steeds meer accounts bij. Hoe onthoud je nu eenvoudig al deze wachtwoorden? Want opschrijven op een papiertje, bewaren in je telefoon of steeds datzelfde eenvoudige wachtwoord gebruiken is geen optie.

 

Slechte wachtwoordgewoonten zijn voorgoed verleden tijd met een wachtwoordmanager. Dit is een soort digitale kluis waar je al je wachtwoorden en gebruikersnamen in opslaat. Je onthoudt dan alleen nog maar het wachtwoord van je wachtwoordmanager. Bij het bezoek aan een website, account of digitale dienst vult de wachtwoordmanager automatisch je gebruikersnaam en wachtwoord in.

 

Bescherm je gegevens met sterke wachtwoorden

Eén van de beste manieren waarop je online jouw gegevens beschermd is door sterke en unieke wachtwoorden te gebruiken voor al je accounts. Onthouden van deze complexe en unieke wachtwoorden is lastig. De wachtwoordmanager doet dit voor je en biedt uitkomst.  Maak ook voor je wachtwoordmanager een sterk wachtwoord aan.

 

Een sterk wachtwoord:

  • Bestaat uit een mix van letters, cijfers en speciale tekens
  • Heeft minimaal 12 tekens, hoe langer, hoe veiliger
  • Is een wachtwoordzin
  • Bevat geen voor de hand liggende informatie
  • Is uniek en wijkt af van eerdere wachtwoorden

Is het dan nog steeds lastig om een goed wachtwoord te bedenken? De wachtwoordmanager genereert ook automatisch een sterk wachtwoord voor je.

 

Wachtwoordmanager altijd de veiligste optie

Met maar 1 wachtwoord en toegang tot al je accounts lijkt de wachtwoordmanager minder veilig. De wachtwoorden in de tool worden zo versleuteld dat kraken bijna onmogelijk is. Hierdoor wegen de veiligheidsvoordelen op tegen het kleine risico om slachtoffer te worden van cybercrime.

 

Gebruik een wachtwoordmanager met tweefactorauthenticatie. Voor toegang heb je naast je wachtwoord nog een tweede code nodig, bijvoorbeeld een sms of het gebruik van de app Google Authenticator. Inloggen met tweefactorauthenticatie is veiliger en verkleint de kans op hacks.

 

Ook kun jezelf letten op beveiligingsaspecten zoals apparaten als “vertrouwd” herkennen of uitloggen na een bepaalde periode van inactiviteit.

 

Betaalde wachtwoordmanager betere tool?

Er zijn gratis wachtwoordmanagers die betaalde diensten evenaren. Bekijk wat het beste bij jou en de apparaten die je gebruikt past. Een goed hulpmiddel is het onderzoek van de consumentenbond (naar website consumentenbond).

 

Veilig inloggen op al je online diensten met maar één wachtwoord?

Maak het jezelf gemakkelijk met de wachtwoordmanager. Nooit meer wachtwoorden onthouden, maar veilig en eenvoudig inloggen bij al je online diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Grootschalig IT Event op 16 april: Arrix LABS

Meer informatie en meld je aan!