Azure Virtual Desktop verbetert de gebruikerservaring van je medewerkers

gebruikerservaring windows virtual desktop

De opvolger van Remote Desktop Services, Azure Virtual Desktop, verbetert de gebruikerservaring van jouw medewerkers. Hiermee is veilig thuiswerken en werken op afstand snel geregeld. Azure Virtual Desktop is beschikbaar op elk modern platform (ook IOS en Android) en dus beschikbaar op alle devices. Op deze apparatuur zien jouw medewerkers de vertrouwde omgeving van Windows 10, waarop hun applicaties beschikbaar worden gesteld. Het draait op het Microsoft Cloud Platform Azure en integreert volledig met Office 365.Naast Office kun je bijvoorbeeld ook met Exact Software of zonder haperingen aan je AutoCad bestanden werken.

 

Het heeft alle voordelen van een Moderne Werkplek. Niet alleen benaderbaar op een laptop, telefoon op iPad, maar je kunt ook Thin Clients inzetten. Dit geeft veel voordelen op het gebied van beheer. Heb je al client hardware? In de meeste gevallen kun je daarop al met Azure Virtual Desktop werken.

 

Altijd en overal werken is al een voordeel op zich. Maar wat zijn nog meer de voordelen van Azure Virtual Desktop*?

 

De voordelen van Azure Virtual Desktop

 

1. Volledige Office 365 integratie

Met Azure Virtual Desktop* krijg je één oplossing voor mail, OneDrive, Microsoft Teams en SharePoint Online. Je hebt een complete virtuele werkplek op basis van Windows 10. Met de uitgebreide beveiligingsmogelijkheden van Microsoft 365 verzeker je iedereen van een veilige werkplek. Met de traditionele VDI- en RDS-omgevingen is dit niet te realiseren.

 

2. Optimale performance en gebruikerservaring

Traditionele VDI- en RDS-omgevingen kennen vertragingen / time-outs. Dit komt de performance en gebruikerservaring niet ten goede. Met Azure Virtual Desktop krijgen gebruikers een eigen virtuele desktop, die geen invloed heeft op andere sessies. Piekmomenten vang je op door de rijke schaalmogelijkheden en de performance lijdt hier niet onder. Bij een goede inrichting vang je deze piekmomenten automatisch op. Azure Virtual Desktop* geeft gebruikers een betrouwbare en snelle virtuele werkplek.

 

3. Geen hardware meer nodig

Azure Virtual Desktop* is een werkplek-as-a-service en draait volledig in de Microsoft cloud. Voor 4 jaar in hardware investeren is niet meer nodig. Je hebt geen zorgen meer om deze hardware (ruimte huren, onderhoud, etc.). Je investeringsmodel verschuift van CAPEX (kapitaaluitgaven) naar OPEX (operationele uitgaven). Aan het einde van de maand weet je precies wat je kosten zijn. Dat geeft je grip op jouw kosten.

 

4. Schaalbaar en flexibel

Azure Virtual Desktop* is bijzonder schaalbaar en flexibel. Voor het opvangen van piekbelasting ken je eenvoudig extra capaciteit toe. Denk hierbij aan drukbezochte kantoordagen, calamiteiten of tijdelijke versterking / extra medewerkers. Ook als het rustiger is, zoals in de avonduren, weekenden en tijdens vakanties, schaal je eenvoudig af.

 

5. Eén desktopervaring

Gebruikers zijn veeleisend. Ze willen werken, zoals ze thuis gewend zijn en overal dezelfde ervaring hebben. Denk hierbij aan het instellen van je favorieten in je browser, je bureaublad, snelkoppelingen en instellingen in Office. Azure Virtual Desktop geeft gebruikers op ieder device dezelfde desktopervaring met dezelfde mogelijkheden.

 

6. Geïntegreerde beveiligings- en beheertechnologieën

Microsoft onderhoudt en beveiligt het Azure Virtual Desktop* platform. Gebruikers en beheerders ondervinden geen hinder van updates, nieuwe release en (security)patches. Jij moet alleen je Windows 10 omgeving onderhouden. Stel vooraf een goed security beleid vast, waarmee je calamiteiten voorkomt.

 

7. Toekomstbestendig

Microsoft blijft nieuwe ontwikkelingen toevoegen aan Windows 10. Iedere 4 jaar een nieuwe werkplek implementeren is niet meer nodig. Microsoft onderhoudt de complete back-end van Azure Virtual Desktop*. Hardware- en software-updates en -inrichting zijn verleden tijd. Azure Virtual Desktop* kent een veelbelovende roadmap en is continu in ontwikkeling. Azure Virtual Desktop* sluit hierdoor aan op de eisen en wensen van je gebruikers en organisatie. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst!

 

8. Snelle implementatie

Azure Virtual Desktop neem je af als een dienst. Hardware aanschaffen, hele farms inrichten, testen en onderhouden, is niet meer nodig. Azure Virtual Desktop* inrichten bestaat uit configureren. Bepaal vooraf goed wat je als organisatie nodig hebt, zodat je de juiste configuratie-opties selecteert. Een goede inrichting is nog steeds cruciaal voor de performance en gebruikerservaring. De basis richt je vaak in een dag in. Daarna maak je de werkplekinrichting in orde.

 

9. Beheer via Microsoft Endpoint Manager (Intune)

De Windows 10 Desktops in Azure beheer je via één en dezelfde Intune. De beleidsinstellingen voor een fysieke Moderne Werkplek zijn hetzelfde als die van een virtuele (WVD).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures