Windows 10 inbegrepen bij Microsoft 365

windows10

Met de komst van de Microsoft 365 abonnementen is het mogelijk om Windows computers te voorzien van Windows 10. Bij de veelgebruikte Business Premium en Enterprise abonnementen zit een upgrade-recht naar Windows 10 Pro inbegrepen. Echter niet alle Windows computers kunnen gebruik maken van dit upgrade-recht. In dit blog zal ik uitleggen wat wel en niet mogelijk is.

 

Business Premium

Wanneer je een Microsoft 365 Business Premium abonnement afneemt bij Microsoft, dan krijg je hiermee de mogelijkheid om je Windows computer te upgraden naar Windows 10 Pro, maar dit geldt alleen voor oudere Windows Pro systemen als Windows 7 Pro, Windows 8 en 8.1 Pro.  Een computer met Windows Home kan dus NIET op deze manier worden voorzien van Windows 10 Pro. Let op dat het upgrade-recht alleen geldt voor Business Premium en niet voor de andere (goedkopere) Business abonnementen.

Hier vind je meer informatie over Business Premium

Vergelijk hier Microsoft 365 Business abonnementen.

Bij vrijwel alle zakelijke computers die je koopt zit al een Windows 10 Pro licentie, dit betekent dat het upgrade-recht van Microsoft slechts van toepassing is op oudere computers die nog niet zijn afgeschreven, maar ook nog niet zijn voorzien van Windows 10.

 

Enterprise

Als je een Microsoft 365 Enterprise licentie afneemt, bijvoorbeeld een E3 of een E5 abonnement, dan krijg je het recht om je Windows computer te upgraden naar Windows 10 Enterprise.

Ook dit geldt alleen voor Windows Pro versies, echter in dit geval kun je ook Windows 10 Pro (vaak meegeleverd met computers) upgraden naar Windows 10 Enterprise. Voor de meeste bedrijven in het MKB biedt Windows 10 Pro voldoende functionaliteit, maar in sommige situaties kan Windows 10 Enterprise interessant zijn.

 

Hier kun je Windows 10 edities vergelijken.

Hier kun je Microsoft 365 Enterprise abonnementen vergelijken.

Let op dat ook dit upgrade-recht niet van toepassing is op Windows Home computers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures