Winst boeken in coronatijd

winst boeken in coronatijd

Voor de coronatijd lag de werkdruk bij veel bedrijven al hoog. Werknemers liepen op hun tenen en vroegen om versterking waar mogelijk. Winstgevende bedrijven waren doorlopend op zoek naar nieuw personeel.

 

Nu verandert dat ineens enorm. Er is een vacaturestop en op sommige plekken neemt men zelfs noodgedwongen afscheid van bepaalde werknemers. Dit verhoogt de werkdruk nog meer, want werkgevers verwachten hetzelfde rendement met een verminderde bezetting. Immers de markt is nog steeds competitief en bedrijven streven naar het boeken van optimale winst. Winst optimaliseer je op twee manieren: je verkoopt meer of je bespaart op je huidige kosten. Het is lastig om meer te gaan verkopen in een tijd waarin je grote investeringen in de wacht zet. Hierom is het besparen van kosten een gemakkelijkere manier om winst te halen. Creëer de volgende mogelijkheden en lever een positieve bijdrage aan het behalen van winst in een moeilijke tijd

 

Zet alles achter slot en grendel

Wanneer je omzet daalt of je leeft in een onzekere tijd is een inbraak het laatste waar je op zit te wachten. Hackers weten dat jouw online veiligheid nu niet je hoogste prioriteit heeft. Met alle thuiswerkers en flexibele werkplekken zien zij mogelijkheden. Uit statistieken blijkt dat cybermisdaad enorm piekt in de coronatijd en dat het MKB hier voornamelijk het slachtoffer van is. De schade die hieruit voorkomt vloeit vaak voort in een faillissement. Daarom loont het zeker nu om te weten hoe veilig jouw (thuis)werkomgeving is. En om inzicht te krijgen in de online veiligheid van jouw medewerkers. Door een securitycheck krijg je antwoord op al deze vragen.

 

Optimaliseer wat je al in huis hebt

Veel bedrijven hebben een Microsoft omgeving met verschillende applicaties die het werken in teams moeten optimaliseren. Maar kennis over bedrijfsapplicaties verwatert en op een gegeven moment komt zogeheten “schaduw-IT” terug in de organisatie. Dit is niet alleen onveilig, maar ook totaal niet productief. Train jouw medewerkers opnieuw in bestaande systemen en laat hun daarmee tijd besparen en de werkdruk verlagen. Trainingen zijn erg goedkoop als je erna voldoende tijd mee wint. Met name het vinden en delen van bestanden en documenten kost organisaties tijd die je beter ergens anders in steekt.

 

Investeer in een intelligente business

Een intelligente business is direct winstgevend. Haal  data uit jouw huidige bronsystemen  en vertaal dit naar praktische verbeteringen. Dan maak jij direct winst. Een seconde winst in productieprocessen bespaart al significant op de kosten. Maar ook het optimaliseren van je inkoopprocessen of logistieke processen levert je erg veel op. Bovendien maak je gemakkelijker de juiste beslissingen in jouw bedrijf wanneer je gegevens hebt die aantonen hoe de vork in de steel zit.

 

Behaal optimaal rendement

Bij Arrix zoeken we altijd manieren om meer rendement te halen met de juiste systemen en middelen. Kijk eens binnen je organisatie waar je winst behaalt. Als je nu de juiste keuzes maakt heb je een voorsprong op de markt wanneer de economie bijtrekt. Weten waar jouw kansen liggen? Wij informeren je graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures