Wekelijkse update Office 365 – Wk 37

Zoeken binnen Teams. Je kunt dit op verschillende manieren doen om berichten, personen, bestanden en andere informatie te vinden. Je start een zoekopdracht vanuit het zoekvak bovenaan Teams. Wanneer je een woord of naam typt, krijg je Teams gerelateerde resultaten. Kies één van de voorgestelde items of druk op Enter zodat je een volledige lijst krijgt en ook bijvoorbeeld bestanden die op je computer beschikbaar zijn.

 

Om goed te zoeken binnen Teams zijn er ook nog een paar handigheidjes. Als je bijvoorbeeld een sterretje * gebruikt.  Krijg je resultaten voor woorden met een overeenkomend voorvoegsel. Typ de eerste paar letters van een woord, gevolgd door een sterretje. Typ bijvoorbeeld ‘logi*’ in het zoekvak en je krijgt resultaten voor alle woorden die beginnen met deze vier letters (logisch, logica, logistiek etc.).

 

Wil je zoeken naar de exact overeenkomst op een woord of woordgroep, dan gebruik je aanhalingstekens. Voorbeeld: ‘zoekopdracht’. Daarnaast ondersteunt het zoekvak ook nog bepaalde spellingcorrecties en bijnaamovereenkomsten voor zoekopdrachten voor personen.

 

Dat er regelmatig binnen Microsoft Teams gezocht wordt en er ook daar nog verbeteringen zijn blijkt wel uit de update die men in ontwikkeling heeft. Lees wat je nog meer kunt verwachten:

 

Microsoft Teams: Hele chat geschiedenis zien na zoekopdracht

Wanneer je nu zoekt binnen de chat krijg je alleen het chatbericht te zien die je hebt geselecteerd. Microsoft voert een verbetering door waarmee je ook de rest van de chatberichten ziet, wat voor meer context zorgt.

 

Microsoft Teams: Chat update

Wanneer je een externe je aan een groeps-chat toevoegt, krijg je de mogelijkheid om de uitnodiging te accepteren of de groep te verlaten.

 

Teams admin center: Weergave van gebruikers en groepen die gekoppeld zijn aan een policy

In het Teams admin center is steeds meer mogelijk. Binnenkort zie je welke gebruikers en/of groepen gekoppeld zijn aan de gebruikte policy’s.

 

Het volgende wordt nu uitgevoerd:

 

Microsoft Teams: voorkeurlocatie kiezen bij downloaden

Deze staat al een hele tijd op de roadmap en voert Microsoft nu eindelijk door. Je kiest binnenkort zelf een download locatie binnen Teams Desktop. Werk je met Teams online dan bepaalt de instelling van de browser waar het wordt opgeslagen.

 

De volgende functionaliteiten zijn uitgerold

 

Microsoft Teams: Gedeelde scherm openen in apart scherm

Microsoft is klaar met het uitrollen van deze optie. In een online vergadering open je vanaf nu een gedeeld scherm in een apart scherm. Hierdoor houd je eventuele andere video’s gewoon in beeld. Het kunnen openen van een apart scherm kun je tijdens de vergadering doen door in de menubar “pop out” te selecteren.

zoeken binnen teams       zoeken binnen teams

Microsoft Teams en Forms: Beoordelingen toegevoegd aan Polls binnen Teams

Er wordt steeds meer gewerkt via en met Teams. Dit is voor Microsoft een reden meer functionaliteiten naar Teams over te zetten. Polls was al een tijdje geïntegreerd in Teams, alleen nog niet met alle functionaliteiten erin. Microsoft heeft nu ook de beoordelingspeiling toegevoegd aan Polls.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Bekijk onze vacatures!