Wekelijkse Microsoft update – Wk 23

Wat vind je van deze wekelijkse update over Microsoft 365? Je kunt dit laten beantwoorden met een 3-tal antwoorden, zoals:

  • Geweldig ik kijk er elke week naar uit

  • Deze informatie is bij mij al bekend

  • Ik gebruik geen Microsoft 365, dus niet zinvol.

Ook kun je er een beoordeling aan hangen, waarbij 5 sterren voor geweldig staat en 1 ster voor niet zinvol. Dit is een rating poll of beoordelingspeiling.  Binnen de Microsoft Teams poll app komt er een extra functie waarmee je een beoordelingspeiling houdt als eigenaar van een vergadering. Bovendien zie je de resultaten live!

 

Kijk hieronder wat Microsoft nog meer voor je in petto heeft:

 

Microsoft Teams: Extra vergaderrol : Co-organisator

Als je een online vergadering plant, dan ben jij de organisator. Als organisator heb jij als enige de controle over de geplande vergadering. Wanneer je een extra persoon “Co-organisator” maakt kun je de taken verdelen. De “Co-organisator kan jouw taken overnemen in geval jij er niet bent of druk bezig bent. Extra handig als online vergaderingen geplant worden door iemand anders. Je kunt dan ook een “Co-organisator” toewijzen. Deze optie staat opnieuw gepland voor juni.

 

Microsoft Teams: Multi-language bij vergaderuitnodiging

Deze optie staat al een tijdje op de planning, maar is vertraagd. Microsoft zet deze opnieuw op de planning. Binnenkort maken IT administrators een policy waarmee je meerdere talen in een teams uitnodiging kunt zetten.

 

Microsoft Teams and Forms: beoordelings peiling (Rating Poll)

Binnen Microsoft Teams Polls app komt een extra functie. Met deze functie kun je ook een beoordelings peiling houden. Eigenaren van vergaderingen kunnen deze optie gebruiken. Extra functionaliteit is dat je resultaten zelf live ziet.

 

Microsoft Teams: Verschillende updates aan Microsoft Teams desktop app

Er staan verschillende updates voor Microsoft Teams op het programma, denk bijvoorbeeld aan:

  • Je stelt zelf een locatie in voor alle documenten die je downloadt binnen Microsoft Teams
  • Hand opsteken hoeft niet meer via reacties , maar kun je ook doen door de Teamsknop in de taakbalk ingedrukt te houden.

Beide nieuwe functies gelden alleen voor de Desktop versie van Teams.

 

Er staan niet alleen nieuwe functionaliteiten op het programma, ze worden momenteel ook uitgerold.

 

Microsoft Teams: Samen zijn modus aanzetten voor iedereen

Organisatoren van een vergadering zetten binnenkort voor alle deelnemers het samen zijn modus aan. Nu zet nog iedereen voor zichzelf de modus aan tijdens een vergadering. Deze optie blijft wel maar een Organisator kan wel voor alle deelnemers het zelfde “samen zijn” scherm activeren. Je kunt deze dus altijd weer veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures