Adoptie ERP: Hoe krijg je medewerkers achter een nieuw systeem?

adoptie erp

Wanneer het management overstag is en overgaat tot de aankoop van een nieuw systeem, is er een belangrijke succesfactor die volgt. Het meekrijgen van de medewerkers. Veel bedrijven hebben hier moeite mee. Een nieuw systeem vraagt om een nieuwe werkwijze en deze voldoet nooit aan ieders wens.

 

Met deze drie tips verloopt de adoptie van je ERP systeem vlekkeloos.

 

Betrek de medewerkers vanaf het eerste moment

Doe dit al voordat je leveranciers uitnodigt. Wanneer medewerkers vroegtijdig hun wensen aangeven kun je hier rekening mee houden in het maken van je longlist van leveranciers. Zo is er al overeenstemming over de uit te nodigen partijen en de functionaliteiten die prioriteit krijgen in de selectie.

 

Creëer synergie tussen je afdelingen

Bij een ERP-systeem, maar ook bij andere software pakketten, werken meerdere afdelingen in hetzelfde systeem. Iedereen heeft daarom zijn eigen belangen wanneer het gaat om het uitzoeken van een nieuw systeem. Breng daarom de sleutelfiguren van verschillende afdelingen met elkaar in contact. Mensen zijn van nature empathisch, dus zullen ze hun eigen kleinere knelpunten opzij zetten voor grotere knelpunten van een ander.

 

Houd de lijntjes kort na de implementatie

Wanneer mensen naar behoren met het nieuwe systeem werken, weet je dat je implementatie een succes is. Maar vaak is niet alles is in één keer naar wens. Zorg dat je hier kort op zit, want wanneer nieuwe werkwijzen nog niet in beton gegoten zijn kun je het systeem nog perfectioneren. Evaluaties, maar ook trainingen zijn belangrijke middelen die je inzet na de implementatie. Hiermee behoud je het draagvlak voor het nieuwe systeem.

 

Omarming van het nieuwe ERP systeem is een voorwaarde om hier een succesverhaal van te maken. Kies je voor een IT Partner die je serieus neemt en je persoonlijk begeleidt op basis van jarenlange ervaring en kennis, dan vergroot dit jouw kansen op succes.

 

ERP Keuze

Wil je weten hoe je een ERP Systeem kiest? In onze whitepaper “6 belangrijke succesfactoren voor een weloverwogen ERP Keuze” krijg je tot in detail welke stappen je maakt en hoe je dit doet.

Download whitepaper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures