De mogelijkheden van Azure

azure

Azure is het cloudplatform van Microsoft die talloze diensten aanbiedt. Denk hierbij aan de online diensten als Exchange online (e-mail), Teams, SharePoint, OneDrive maar ook diensten als SQL server, Active Directory, webdiensten, beveiliging, servers en ga zo maar door.

 

Binnen Azure richt je een gehele serveromgeving in. Je hebt dan geen server op locatie of een private cloud omgeving nodig. Alles draait binnen dit Azure Cloud platform. Microsoft ontwikkelt continu door en heeft beveiliging hoog in het vaandel. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Of het nu gaat om uitwijk, replicatie, beveiliging, inzet van tijdelijke middelen, je betaalt voor wat je gebruikt. Flexibiliteit is één van de voordelen van een dergelijke clouddienst.

 

Toegevoegde waarde

Arrix timmert de laatste jaren stevig aan de weg als het om Azure innovatie gaat. Bijna wekelijks komen er nieuwe diensten- en producten uit, waarbij we kijken of deze diensten aansluiten bij onze klanten. Ook bouwen we testomgevingen. Hier testen we of bepaalde diensten of  producten toegevoegde waarde leveren aan onze klanten.

 

Azure en andere diensten

Deze diensten kunnen vaak weer in combinatie met elkaar gebruikt worden. Denk aan het moderne werkplek concept in combinatie met Azure. De moderne werkplek is een combinatie van werkstations en clouddiensten en er is geen server meer op locatie aanwezig. Maar heb je toch nog een of een paar applicaties die toch een server vereisen, dan combineer je dat prima met een serveromgeving in Azure. De applicaties worden dan op de werkplekken aangeboden alsof ze lokaal geïnstalleerd zijn, maar op de achtergrond start je een applicatie op de server, die in Azure draait, op. Gemak voor de gebruiker en voordeel voor je organisatie, want de omgeving wordt voor je beheerd en bewaakt via monitoring. En biedt je leverancier een SaaS applicatie aan vanuit de cloud? Dan ontmantelen we de server omgeving en stoppen de kosten hiervoor.

 

Voor een Nederlandse organisatie worden de componenten in Azure veelal aangemaakt in de regio West-Europa. Servers die in deze regio worden aangemaakt draaien in de datacenters in Ierland of Nederland. Alle data wordt wel gerepliceerd over alle in Europa aanwezige datacenters. Doet zich een ernstige calamiteit voor in een van de bovenstaande datacenters, dan zijn je gegevens altijd nog aanwezig in een ander Europees datacenter.

 

Back-up via Azure

Back-ups van de omgeving worden ook opgeslagen binnen Azure, eventueel in een andere regio. Deze omgeving kunnen we aanvullen met een firewall in Azure en diverse overige zaken als Active Directory, een centrale SQLserver etc. Laatstgenoemde kun je ook als losse diensten afnemen (“as a service”) zodat je geen volwaardige SQL server meer nodig hebt. Wanneer je wil weten of dit voor je organisatie geschikt is, dan breng je dit in beeld door middel van een onderzoek.

 

Maar het doel van een omgeving in Azure is kostenbesparing, flexibiliteit en schaalbaarheid. Je schaalt servers gemakkelijk op of af, afhankelijk van je behoefte. Je kunt servers ’s nachts ook uitzetten om kosten te besparen.

 

Meer weten?

Wil je weten of Azure een toevoeging is voor je organisatie Wij beantwoorden graag al je vragen, maar laten het je ook zien in een demonstratie. Wij horen graag van je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures