Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 9)

Teams speelt in op wat je in een vergadering wilt zien. Wanneer iemand praat, laat Teams die persoon zien. Wanneer iemand inhoud deelt, laat Teams die inhoud zien. De nieuwe beeldweergave in de navigatiebalk van Teams laat deelnemers zelf bepalen hoe ze de vergadering willen zien en deze beeldweergave pas je eenvoudig tijdens een vergadering aan. De opties die er nu al zijn komen zichtbaar in de navigatie balk. Je kunt kiezen tussen samen zijn modus, galerij, en volledig beeld.

 

Deze beeldweergave veranderen tijdens een vergadering is één van de ontwikkelingen in maart in Microsoft Teams De volgende staan ook voor maart op de planning.

 

Mede eigenaar van een encrypted document

Op dit moment is het onmogelijk om in een document dat door Microsoft Information Protection is geëncrypt samen te werken. Microsoft gaat hier een oplossing voor ontwikkelen waardoor het wel kan. De oplossing wordt direct ondersteund door alle lokale Office apps, de webversie en Teams.

 

Lage data modus

Nu kun je op bijna alle apparaten Teams hebben waardoor je overal een vergadering bijwoont. Ook als je geen wifi bereik hebt. Met een mobiele dataverbinding via bijvoorbeeld je mobiel kun je toch aan de vergadering deelnemen. De enige beperking hierin is je databundel, zeker bij het gebruik van video. Microsoft ontwikkelt hier een oplossing voor. Je laat de vergadering in een modus draaien waardoor je weinig data verbruikt.

 

De volgende functionaliteiten tref je waarschijnlijk nu al aan in Microsoft Teams:

 

Hoger aantal zichtbare deelnemers en samen zijn modus in Rooms

Microsoft is klaar met de optie om maximaal 49 deelnemers te zien tijdens een vergadering en om de “samen zijn” modus ook te kunnen gebruiken in een Teams room. Indien je in een vergadering zit en er moet onderling wat besproken worden dan kan de organisator die deelnemers in een aparte ruimte zetten( Teams Room). Ook in deze ruimtes is nu de mogelijkheid tot de samen zijn modus. Bij een vergadering met meer dan 5 personen (en minder dan 50) kies je voor activering van de samen zijn modus. Alle leden van een vergadering zet je dan in verschillende leuke “plekken”. Het samen zijn modus zet je aan onder “meer acties”. Een overleg met veel personen zorgt voor minder concentratie. Doordat je de personen allemaal in dezelfde ruimte toont verhoogt dit de concentratie.

 

 

Bestanden tot 250 gb uploaden

Vanaf nu load je bestanden tot wel 250 Gb te kunnen up in OneDrive, SharePoint en Microsoft Teams.

 

Binnenkort kunnen we je nog met de volgende functionaliteit verblijden:

 

Teams templates beheren

Microsoft heeft een functie dat je bij het aanmaken van een nieuw team een template gebruikt. De templates maak jezelf en Microsoft heeft er ook een aantal die standaard zijn. In deze templates geef je bijvoorbeeld aan welke kanalen en tabbladen je standaard wilt toevoegen. Handig wanneer je veel gebruikt maakt van standaard teams voor bijvoorbeeld een afdeling, product of dienst. Voor het beheer van alle templates komt er een extra beheersfunctie bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures