Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 6)

Meer interactie tijdens een vergadering. Dat kan nu! Je steekt al je hand op als je iets wilt zeggen. Maar vanaf nu uit je je ook anders.  Door het gebruik van emoticons tijdens je vergadering in Microsoft Teams laat je zien hoe blij of enthousiast je ergens over bent. Je hebt de keuze voor een hartje, duimpje omhoog, applaus of een lachende emoticon. Misschien heb je deze functie al gezien tijdens een vergadering en anders laat deze niet lang meer op zich wachten.

 

Wordt op dit moment uitgerold

 

Microsoft Teams: Links om bestanden te delen verbeterd

Vorige week nog genoemd dat het op de ontwikkellijst stond, nu is Microsoft bezig met het uitrollen van de functie.

 

Binnen Teams en SharePoint deel je via links documenten. Deze link bepaalt wie welke rechten heeft voor het betreffende document. Deel je nu een link naar een bestand in een Teams kanaal of chat, dan kan iedereen die toegang heeft tot het Team bij dat bestand komen.

 

Microsoft past dit aan. Zodra de koppeling naar het document is gemaakt, wordt het document weergegeven als een bijlage. Hierbij krijg je de mogelijkheid om rechten in te stellen voor de ontvanger(s).

emoticons in teams

 

Microsoft heeft de laatste tijd veel functies toe gevoegd binnen Teams. Twee functies maken een vergadering nog leuker.

 

1. Samen zijn modus

Bij een vergadering met meer dan 5 personen (en minder dan 50) kun je de samen zijn modus  activeren. Alle leden van een vergadering zet je dan in verschillende leuke “plekken” zetten. Het samen zijn modus zet je aan je onder “meer acties”. Bijkomend voordeel is dat je concentratie verhoogt door de personen in dezelfde ruimte te tonen.

emoticons in teams

2. Emoticonsemoticons in teams

Maak je vergadering nog leuker door live emoticons te gebruiken.

In de balk die je tijdens een vergadering hebt staat altijd een icoon van een handje. Dit icoon is aangepast en naast een handje kun je ook een aantal emoticons aanklikken.

 

In ontwikkeling

 

Whiteboard: Whiteboard als tab beschikbaar in Teams

Microsoft voegt de steeds populairder wordende app Whiteboard als een tab toe aan de Teams omgeving. Hierdoor open je makkelijk een kanaal een whiteboard.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Grootschalig IT Event op 16 april: Arrix LABS

Meer informatie en meld je aan!