Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 7)

Deze week is het voorjaarsvakantie. Ook Microsoft doet het even rustig aan. Er zijn maar een klein aantal nieuwe ontwikkelingen in Microsoft 365. Heb je vakantie, dan neem je het even snel door tijdens een bakje koffie met dit heerlijke voorjaarsweer. Is dat niet het geval, dan “behap” je deze update ook gemakkelijk tijdens je werkzaamheden.

 

Microsoft Teams: Nieuwe snelkoppelingen binnen Teams vergadering

Tijdens een Teams vergadering kun je met Ctrl+Shift+K je hand omhoog of omlaag doen. Om te zien wie allemaal hun hand heeft opgestoken kun je Ctrl+Shift+L gebruiken.

 

Updates voor IOS of Android:

 

Microsoft Teams: Geluid bij het delen van bureaublad op een Mac

Microsoft ontwikkelt momenteel de functie om zowel je geluid als bureaublad te delen op een Mac. Dit is natuurlijk een mooie aanvulling als je op je Mac een video deelt met geluid erbij.

 

Microsoft Teams: Creëer een taak vanuit een chat of kanaal

Op een Windows systeem kan het al. Binnenkort ook voor een IOS of Android systeem. Snel een taak maken vanuit een Microsoft Teams chat of kanaal.

 

Steeds meer bedrijven gaan over naar werken met Microsoft 365. Daar hoort natuurlijk ook het online werken bij. Ook de online office pakketten worden steeds beter qua functionaliteiten. Hier een aantal updates die er in januari bij gekomen zijn. Het kan zijn dat de updates nog niet overal zijn doorgevoerd.

 

Word Online

In Word Online zijn een paar ontwikkelingen.

 

Randen toevoegen aan tabellen word online

Wijzig de stijl, breedte of kleur van de randen. Je kunt ze op het hele of een deel van de tabel toepassen.

 

word onlineMarges en tabs in je document aanpassen met Liniaal

Inspringingen toepassen, marges aanpassen en werken met tabellen in jouw documenten. Probeer de liniaal waarmee je de indeling van het document aanpast.

 

Soms is de online versie van Word niet handig, plezierig of mist bepaalde functionaliteiten. Dan geef je gemakkelijk in de online versie aan dat je het document wilt openen in de desktop versie. Let hier er wel bij op dat je wel de lokale office moet hebben.

Openen in bureaublad-app is verplaatstword online

Om het aantal knoppen op het lint te verminderen heeft Microsoft de functie Openen in de desktop-app verplaatst. Hij staat nu onder de knop “bewerken.

 

Outlook app

 

Direct een Microsoft Teams vergadering bij vergadering plannen in Outlook

word onlineHet plannen van een online vergadering gebeurt steeds vaker. Microsoft heeft nu een optie in outlook gemaakt waarmee de vergadering die je plant in outlook direct een Microsoft Teams vergadering wordt. Op deze manier hoef je niet meer te onthouden dat je later op de optie Teams-vergadering moet klikken.

Let er wel op dat je dan kiest voor : Nieuwe vergadering “ en niet voor “ nieuwe gebeurtenis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures