Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 11)

Breakout Rooms in Teams. Tijdens een vergadering verder vergaderen in kleine groepjes kan met de breakout room. De organisator plaatst de deelnemers in aparte groepen die onderling verder vergaderen. De organisator kan binnenkort een tijd op deze breakout zetten, zodat lang vergaderen wordt voorkomen. Is de tijd voorbij dan worden breakout rooms automatisch afgesloten en keren deelnemers terug naar de “grote” vergadering.

 

Ook komt er binnenkort  een functie waarmee je gemakkelijker switcht tussen verschillende breakout rooms.

 

Deze week staan er weer diverse ontwikkelingen op de roadmap voor Microsoft Teams. Sommige zijn er nieuw opgezet andere staan er al een tijdje op en pakken ze nu verder op:

 

Uitlichten verschillende deelnemers tijdens vergadering

Hoe meer deelnemers in een online vergadering, des te groter de afleiding. Microsoft heeft hier een aantal oplossingen voor bedacht en laat ook een vergadering met veel deelnemers rustig ogen. Zo zet je iedereen in een “samen zijn”-modus waardoor iedereen zichtbaar is in één ruimte. Wil je één persoon uitlichten en alleen deze ene persoon in beeld zien?  Stel dan in dat je deze persoon uitlicht. Dat doe je door tijdens de vergadering via extra opties (de 3 puntjes bij een deelnemer) en vervolgens “spotlighten” selecteren.

breakout rooms

Op dit moment doe je dit maar voor één persoon die je kunt uitlichten. Microsoft upgradet dit naar 7 deelnemers.

 

Out of Office

Deze functionaliteit staat al enige tijd op de planning en pakt Microsoft nu op. Microsoft gaat verder met het ontwikkelen van de functie waarmee je aangeeft dat je niet op kantoor bent en mogelijk niet beschikbaar bent. Je kunt in Microsoft Teams de functie out-of-office aanzetten. Als deze functie aan staat krijgen personen die jou proberen te bereiken een melding dat je niet op kantoor bent.

 

Aantal deelnemers verhoogt in een chat

Soms start je een projectchat met een grote groep of organiseer je en ad-hoc discussie met personeel en is het niet nodig om een nieuw team te starten. Misschien werk je allemaal niet regelmatig samen, of heb je een communicatiekanaal nodig met een grote groep mensen tijdens een evenement. Dan is het erg fijn dat Microsoft het aantal deelnemers die deelneemt aan een chat verhoogt van 300 naar 1000 deelnemers.

 

Antwoorden op een specifiek bericht

Chat je veel in bepaald Team of bepaalde chat, dan is het erg handig dat je kunt reageren op een specifiek bericht. Hiermee is het voor de lezer duidelijk waar je op reageert. Deze mogelijkheid is al beschikbaar op mobiele devices. Microsoft breidt deze functie uit op andere platformen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures