Het data-dilemma van de ICT-manager

Continuïteit is belangrijk, maar mag niet drukken op de marge

Data is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Opdrachten komen digitaal binnen en bewandelen van daaruit hun weg door de organisatie. Zelfs als het daadwerkelijke werk plaatsvindt in de offlinewereld, blijft de datastroom de motor die de organisatie draaiende houdt. De onmisbaarheid van data levert ICT-managers grote uitdagingen op. Stabiliteit is een must. Maar druk op de brutomarge zal niet op enthousiasme kunnen rekenen, dus bij elke oplossing worden de voordelen afgewogen tegen direct en indirecte kosten. Voor menig ICT-manager levert dit een flinke uitdaging op. Data is onmisbaar voor elk bedrijf. De onmisbaarheid van data staat niet ter discussie, maar de manieren om de beschikbaarheid van die data te waarborgen, zorgen voor complexe berekeningen en stevige discussies binnen het MT.

 

ICT is als een koets zonder paard

Veel discussies vinden plaats binnen een context van een traditionele benadering van ICT. Een benadering waarbij de aanschaf van hardware een capex-investering vereist en waarbij menselijke inspanning nodig is om continuïteit te waarborgen. En op zich is dat ook helemaal niet vreemd. Sterker nog, het is heel normaal om vanuit ‘het oude’ te denken. De eerste auto’s leken namelijk helemaal niet op de auto’s van nu, maar hadden het uiterlijk van een koets, maar dan zonder paard. En ICT volgt diezelfde denkwijze.

 

Nieuwe ontwikkelingen

De techniek van nu maakt mogelijk wat gisteren nog ondenkbaar was. Anno 2019 vormen hybride oplossingen de basis van slimme storage-oplossingen. Oplossingen waarbij machine learning, artificial intelligence en big data mogelijk maken wat een paar jaar geleden ondenkbaar was. Door lokale opslag te combineren met cloudtechnologie en predictive learning is het mogelijk om met een minimale investering een maximale uptime te garanderen. Nieuwe betaalmodellen (in de vorm van een maandelijks abonnement) maken bovendien de drempel om over te stappen lager dan ooit.

 

Whitepaper over de nieuwste trends

Meer weten? In de whitepaper Dataopslag 2.0 neem ik je mee langs de nieuwste trends op het gebied van dataopslag. Vraag de whitepaper aan en lees vandaag over de technieken die gisteren ondenkbaar leken.

Download de whitepaper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures