Mobiliteit binnen jouw werkomgeving met DECT

Of je werknemers zich nu regelmatig door het kantoor moeten bewegen of niet, mobiliteit binnen een werkomgeving biedt grote voordelen voor productiviteit en efficiëntie.

Neem bijvoorbeeld de flexibiliteit die medewerkers nodig hebben als zij werken in een magazijn, retailomgeving of een groot kantoor. Met draadloze telefonie kunnen werknemers op verschillende locaties binnen een gebouw werken en toch optimaal bereikbaar zijn. Bovendien bieden draadloze zakelijke telefoontoestellen vaak geavanceerde features om je business volledig te ondersteunen. De voordelen van draadloze telefonie zijn duidelijk. Maar waar begin je nu als je een draadloze telefonieoplossing wilt aanschaffen? We zetten een aantal opties op een rijtje om je te helpen bij het kiezen van de juiste communicatieoplossing voor je bedrijf.

 

Mobiel of DECT?

Steeds meer bedrijven wereldwijd maken gebruik van smartphones en mobiele-telefonienetwerken als hun belangrijkste zakelijke communicatieoplossing. Een geweldige oplossing om mobiliteit te vergroten. Helaas kent communicatie via mobiele telefoons nog wel een aantal issues, zoals bereik en spraakkwaliteit. Daarom is het de overweging waard om in plaats daarvan te kiezen voor een Digital Enhanced Cordless Telecommunications-oplossing (DECT). Een dergelijke oplossing biedt dekking voor je hele gebouw of terrein, zelfs in fabrieken of magazijnen met dikke wanden of stalen constructies. Bovendien ben je niet afhankelijk van een serviceprovider voor goede spraakkwaliteit, omdat dit geregeld wordt door je eigen DECT-basisstation, dat de beste signaaldekking biedt. DECT stelt je ook in staat om handsets te verbinden met zowel lokale-telefonie- als internetdiensten, zodat je de functies die je nodig hebt, altijd tot je beschikking hebt. Neem bijvoorbeeld gecentraliseerde telefoonboeken, die zijn verbonden met je eigen business. Tot slot zijn DECT-handsets vaak duurzamer dan mobiele (smart)phones. De batterij gaat langer mee, en als een werknemer zijn robuuste DECT-handset laat vallen is er vaak weinig schade.

 

Single cell voor het mkb

Wie gebruikmaakt van DECT heeft ruwweg twee opties: single cell- en multicell-DECT-oplossingen. Een single cell-oplossing is een lokaal radionetwerk voor je draadloze DECT-handsets. Het wordt vaak gebruikt voor een kantoor aan huis of een klein kantoor, met niet meer dan vier tot zes handsets. De oplossing bestaat uit een basisstation en een aantal handsets: het bereik kan worden uitgebreid middels repeaters. Aangezien er geen verschil in functionaliteit bestaat tussen een single cell- of multicell-oplossing, is het grootste voordeel van een single cell-oplossing de prijs: de prijs van een basisstation begint vanaf ongeveer honderd euro.

 

Multicell voor groeiende bedrijven

Maakt je bedrijf intensief gebruik van een communicatieoplossing? Werk je in een gebouw waar een reeks single cell-systemen niet mogelijk is, vanwege de grootte of constructie van je pand? Of heb je behoefte aan een grote hoeveelheid handsets of de mogelijkheid tot gelijktijdige gesprekken? Dan ben je beter af met een multicell-oplossing. Met een multicell-oplossing creëer je een lokaal, draadloos DECT-telefoonnetwerk om telefoontjes te plegen en ontvangen, met tot wel honderd handsets en dertig basisstations. Als werknemers zich verplaatsen binnen je kantoor, maakt hun DECT-handset automatisch verbinding met het basisstation met de beste signaalsterkte. Zo zijn ze altijd bereikbaar. Multicell-oplossingen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer vijfhonderd euro, en zijn eenvoudig op of terug te schalen met basisstations en handsets.

 

Klaar voor de toekomst

Bij Gigaset pro werkt Gigaset aan een uitbreiding van onze multicell-oplossing, waarmee je in staat bent om je systeem uit te breiden tot 250 handsets en zestig basisstations. Op zoek naar een bredere oplossing? Dan is het zaak een server toe te voegen aan je multicell-oplossing. Daarmee verbind je verschillende multicell-systemen om één groot systeem te creëren, inclusief tot zesduizend basisstations en twintigduizend handsets. De perfecte oplossing als je bedrijf is gevestigd op verschillende locaties. Met een multicell-oplossing in combinatie met een Linux-server bijvoorbeeld, kunnen werknemers hun handset meenemen naar verschillende locaties waar zij automatisch verbonden worden met het beschikbare basisstation. Als je meer capaciteit nodig hebt voor je business, is een multicell-systeem met server de optimale oplossing.

Van single cell- tot multicell-systeem, met of zonder server: met een DECT-systeem ben je verzekerd van een betrouwbaar, kwalitatief communicatiesysteem voor je werknemers – waar ze zich ook bevinden in je pand.

Meer weten? Ontdek de VoIP-oplossingen van Arrix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures