De 5 voordelen van Arrix VoIP op een rijtje

Afgelopen week werd mij de vraag gesteld: “waarom zou ik als klant de keuze maken voor VoIP telefonie van Arrix?” De belangrijkste keuze is dat we doen wat we beloven en service aanbieden met een hoofdletter S. Wij geloven in een werkwijze waar de klant één aanspreekpunt heeft voor alle diensten die te maken hebben met ICT en Telefonie.

 

Kiezen voor VoIP telefonie heeft vele voordelen, onderstaand de belangrijkste 5 voordelen van Arrix VoIP telefonie op een rij:

 

1. Goedkoper dan traditionele telefonie

Arrix VoIP-telefonie is goedkoper dan traditionele telefonie. Dit komt voornamelijk doordat je geen fysieke telefoonlijn meer nodig hebt. Met Arrix VoIP bel je via een internetverbinding. Een ander voordeel is de kwaliteit van de spraak. Bij VoIP is het mogelijk om in HD kwaliteit te bellen. Bij een dergelijke hoog kwalitatieve verbinding is het net of iemand naast je staat, zo helder.

 

2. Onbeperkt aantal gesprekken

Heb je als bedrijf een traditionele ISDN aansluiting dan kunnen er maar een beperkt aantal mensen tegelijkertijd bellen. Zijn alle gebruikers in gesprek dan krijgt de beller een gesprekstoon te horen. Bij VoIP is dat verleden tijd. Het aantal gesprekken dat tegelijkertijd plaats kan vinden is nagenoeg onbeperkt. Alleen de bandbreedte van de internetverbinding beperkt het aantal gesprekken dat u tegelijkertijd kunt voeren. Wij bieden ook parallelle spraakverbindingen aan zodat er een garantie gegeven kan worden op voldoende bandbreedte voor het telefonieverkeer.

 

3. Minder bekabeling en netwerkaansluitingen

Je kunt in je bedrijfspand volstaan met minder bekabeling en netwerkaansluitingen. De computer en het Arrrix VoIP toestel kunnen namelijk op één netwerkaansluiting worden aangesloten. Het telefoontoestel functioneert dan als een switch. Je stopt de netwerkkabel  die nu in de computer zit in de telefoon en vanaf de telefoon sluit je een kabel aan naar de computer. Zo hebben beide apparaten een werkende verbinding.

 

4. Plug and play

Bij een nieuw telefoontoestel of uitbreiding bent u niet meer afhankelijk van handmatige handelingen of instellingen die je uit moet voeren. Toestel defect? Wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk weer bereikbaar bent. Je hoeft alleen het toestel aan te sluiten en het toestel doet de rest.

 

5. De voordelen van de cloud

Je bent niet meer afhankelijk van een fysieke telefooncentrale, maar maakt gebruik van een centrale in de cloud. Alle onderhoud en updates nemen wij uit handen. Geen dure servicecontracten of onderhoud op locatie. Vanuit ons cloud platform worden de toestellen voorzien van de laatste beveiligingsupdates en verbeteringen. Is dat geen service met de hoofdletter S?

 

Verder kent VoIP een groot aantal functionaliteiten, die ook weer voordelen opleveren. Denk bijvoorbeeld aan een wachtrij, voicemail, openingstijden, automatische doorverbind service, gesprekken opnemen. Door het stop zetten van ISDN kijken veel bedrijven naar de mogelijkheden van VoIP telefonie. Zij ontdekken dat het beëindigen van ISDN niet vervelend hoeft te zijn, maar juist een kans is voor nieuwe mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures