Wekelijkse Update Microsoft (Wk 48)

Wist je dat je in Microsoft Teams iemand vast kan zetten tijdens de vergadering? Die persoon blijft de hele tijd op je scherm zichtbaar, ook al praat hij niet. Dit kan voor vele doeleinden handig zijn, Je wilt bijvoorbeeld zien hoe iemand reageert, of iemand heeft je extra aandacht nodig.

 

Je eigen weergave vastzetten behoort binnenkort ook tot de mogelijkheden. Je krijgt hierdoor een beter beeld van jezelf, wat bijvoorbeeld bij een presentatie erg handig is. Het is een van de nieuwe functionaliteiten die Microsoft ontwikkelt voor Microsoft 365. Ontdek welke er nog meer op het programma staan.

 

Microsoft SharePoint: Bibliotheek drop down-menu

Microsoft voegt een drop down-menu toe in SharePoint bibliotheken waarmee je snel wisselt tussen verschillende documentbibliotheken. Wanneer je nu in OneDrive een team of site selecteert, ga je naar de standaard documentbibliotheek in plaats van dat je een lijst met documentbibliotheken ziet. Deze nieuwe functionaliteit is alleen beschikbaar vanuit OneDrive en de SharePoint website. Gebruikers kunnen nog steeds door de bibliotheken navigeren op de oude manier, het nieuwe drop down-menu wordt als optie aangeboden.

eigen weergave vastzetten

Figuur 1 De plek van het drop down-menu in SharePoint. Bron: Microsoft

 

eigen weergave vastzetten

Figuur 2 Gebruik van het drop down-menu. Bron: Microsoft

 

Microsoft Teams: Surface Hub apparaten beheren vanuit het beheercentrum

Wanneer je als organisatie gebruik maakt van Teams apparaten voor bijvoorbeeld vergaderingen, kun je binnenkort ook Surface Hub apparaten bedienen vanuit het Teams beheercentrum. Momenteel is deze functionaliteit beschikbaar in de Preview van Teams, wanneer de functionaliteit voor iedereen beschikbaar komt is nog onduidelijk. In het Teams beheercentrum komt een sectie ‘Surface Hubs’ te staan onder de ‘Teams apparaten’. Hierin zie je alle in de Microsoft omgeving uitgerolde Surface Hubs. Per Surface Hub zie je een aantal details, zoals: welke gebruiker is ingelogd, de ‘gezondheid’ van het apparaat en het IP-adres ervan.

 

eigen weergave vastzetten

Figuur 3 Surface Hub apparaten beheren vanuit het Teams beheercentrum. Bron: Microsoft

 

Microsoft OneDrive & SharePoint: Markup Ink voor verduidelijking van foto’s

Met de toevoeging van Markup Ink aan SharePoint en OneDrive, kunnen gebruikers tekenen in foto’s om iets duidelijk te maken. Gebruikers kunnen met een highlight kleur naar keuze tekenen in foto’s om berichten, die ze willen overbrengen met een foto, te verduidelijken. Dit kan dan vanuit OneDrive for Business of SharePoint.

eigen weergave vastzetten

Figuur 4 Bewerken van foto’s met Markup Ink. Bron: Microsoft

Microsoft Teams: Eigen video vastmaken tijdens vergaderingen

Momenteel kunnen gebruikers de video van andere vastmaken tijdens een vergadering. Dit wordt uitgebreid met de optie voor gebruikers om hun eigen video vast te maken. Hierdoor overlapt jouw video niet langer met andermans video, je kunt je eigen video naar wens schalen. Wanneer je een object presenteert heb je dankzij deze nieuwe functionaliteit een beter beeld van jezelf. Deze functionaliteit maakt Microsoft beschikbaar voor de Windows en Mac desktop apparaten. Je eigen video vastmaken tijdens een vergadering doe je als volgt: je klikt rechts op het videobeeld en vervolgens klik je op ‘Vastmaken voor mij’. Op dezelfde manier maak je je eigen video weer los.

eigen weergave vastzetten

Figuur 5 Je eigen video vastmaken tijdens een vergadering. Bron: Microsoft

 

eigen weergave vastzetten

Figuur 6 Je eigen vastgemaakte video weer losmaken. Bron: Microsoft

 

Microsoft Teams: Lokale tijd zichtbaar op de Teams profielkaart van collega’s

Werk je met iemand samen die zich in een andere tijdzone bevindt dan zie je binnenkort snel wat de lokale tijd is van diegene, door op zijn of haar profielkaart in Teams te klikken. Hierdoor heb je een beter beeld of iemand wel of niet aan het werk en bereikbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures