Wekelijkse Update Microsoft (Wk 44)

Microsoft introduceert de nieuwe Q&A app binnen Teams. Hiermee krijg je  meer gestructureerde vragensessies tijdens grotere vergaderingen of webinars. Deelnemers kunnen vragen stellen en beantwoorden voor en tijdens een vergadering. Organisatoren en benoemde presentatoren kunnen de beste antwoorden markeren, reacties filteren, vragen beheren en afwijzen en berichten vastmaken. Antwoorden op vragen worden als discussie in een gesprek onder de oorspronkelijke vraag geplaatst.

 

Deze functionaliteit is momenteel in ontwikkeling bij Microsoft evenals het plannen van dynamisch terugkerende vergaderingen. Ook Microsoft Viva heeft nieuwe functionaliteiten, waaronder Microsoft ViVa learning.

 

In ontwikkeling

 

Microsoft Exchange: Dynamisch terugkerende vergaderingen plannen

Met Cortana de virtuele assistent, die Microsoft heeft ontwikkeld, plan je terugkerende vergaderingen.  Cortana vraag je via Outlook per mail voor het plannen van dynamisch terugkerende vergaderingen met een frequentie naar keuze.

De dynamische terugkerende vergaderingen van Scheduler zijn bedoeld om het drukke schema van de gebruiker te omzeilen. Traditioneel terugkerende vergaderingen in Outlook hebben vaste schema’s die altijd op hetzelfde moment plaatsvinden. Terugkerende vergaderingen die door Scheduler zijn gepland, gedragen zich anders. Om de toekomstige agenda open te houden en potentiële conflicten met deelnemers te minimaliseren, plant Scheduler de volgende vergadering van een terugkerende vergaderingsreeks binnen de beschikbare uren van de gebruiker.

Als je Cortana bijvoorbeeld vraagt om “elke dag 30 minuten focustijd te plannen”, wordt in eerste instantie focustijd van 30 minuten gemaakt op de volgende beschikbare datum in je agenda. Zodra de afgesproken tijd verstrijkt, boekt Scheduler op de volgende datum een andere instant van de focustijd. Als het oorspronkelijke tijdslot dan niet beschikbaar is, past Scheduler eenvoudig de geplande tijd aan op basis van je beschikbaarheid.

De dynamische manier voor het plannen van terugkerende vergaderingen zorgt ervoor dat mensen niet meer automatisch dubbele afspraken in de agenda’s krijgen, omdat een reeks van terugkerende vergaderingen op dezelfde tijd wordt gepland.

 

Microsoft Teams: Q&A in Teams

De Q&A-app voor Teams-vergaderingen en webinars is nu beschikbaar voor openbare preview. Doordat je Q&A inschakelt binnen een Teams-vergadering of -webinar, voegen organisatoren de mogelijkheid toe voor deelnemers om een gericht, gestructureerd gesprek te voeren waarin ze vragen stellen en de discussie aangaan via de Q&A-functionaliteit in Teams.

Organisatoren van Teams-evenementen kunnen de Q&A-app toevoegen aan Teams-vergaderingen en webinars als Teams-apps zijn ingeschakeld in de Microsoft 365-tenant.

 

Uitgebrachte onderdelen

 

Microsoft Viva: Leren via Microsoft Viva

Er zijn deze maand een groot aantal functionaliteiten toegevoegd aan Microsoft Viva. Zo koppel je nu leerapplicaties van derde partijen aan Microsoft Viva Learning, je voegt de Viva Learning applicatie toe in Teams, vindt Viva Learning onderdelen vanuit Teams en raadt Learning onderdelen aan mensen aan en houdt de voortgang bij die mensen erin maken.

In de organisatie wordt Viva Learning hierdoor gemakkelijker ingezet via Teams. Hierdoor komt Viva Learning breder onder de aandacht bij mensen binnen de organisatie en wordt  het ingezet om informatie binnen de organisatie te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures