Wekelijkse Update Microsoft (Wk 46)

Videobellen heeft een enorme vlucht genomen. We weten allemaal waardoor. Dat dit veilig moet gebeuren is een voorwaarde. Je wilt je data en jouw privacy beschermen.

 

Microsoft bouwt daarom een extra beveiligingslaag in met End-to-End Encryptie. Dat is één van de nieuwe ontwikkelingen voor deze week. Je krijgt nog meer informatie over de nieuwe ontwikkelingen in Microsoft Teams, maar ook in SharePoint en OneDrive.

 

Microsoft Teams: Persoonlijke chat met externe gebruikers

Teams gebruikers krijgen binnenkort de mogelijkheid om met één-op-één te chatten met externe gebruikers. Het was al mogelijk om één-op-één te chatten met externe gebruikers wanneer zij een bedrijfsaccount gebruikte. Binnenkort wordt het ook mogelijk om met externe gebruikers te chatten die een persoonlijk Teams account gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de mogelijkheden van externe gebruikers worden uitgebreid en zorgt ervoor dat Teams gebruikers de externe gebruikers persoonlijk kunnen berichtten binnen de policies van het bedrijf. Hierdoor kan de Teams gebruiker één-op-één informatie delen met een externe gebruiker, zonder daar een team voor te hoeven maken.

 

Microsoft Teams: End-to-end encryptie voor Teams VoIP calls

Teams krijgt binnenkort end-to-end encryptie (E2EE) voor 1-op-1 Teams VoIP calls. End-to-end encryoptie versleutelt de call tussen de gebruikers voor anderen. Het voegt een extra laag beveiliging toe, waardoor je veilig VoIP calls houdt waarin je gevoelige bedrijfsinformatie deelt. De E2EE stelt de beheerder van de Teams omgeving in.

 

Microsoft Teams: Het delen van een applicatie in Citrix

Binnenkort kunnen Citrix gebruikers applicatievensters delen tijdens Teams vergaderingen. Momenteel moeten ze het gehele bureaubladvenster delen van de Citrix-omgeving. Doordat ze een applicatievenster kunnen delen tijdens de Teams vergadering, kunnen ze zelf kiezen wat ze willen delen.

 

Microsoft Teams: Exporteren van lijst met Teams

Beheerders van de Teams omgeving krijgen binnenkort de mogelijkheid om een lijst van de Teams te exporteren naar een CSV-bestand. Hiermee genereer je een overzicht van alle Teams die bestaan in de omgeving. Dit kun je delen met anderen, zonder dat diegenen in hoeven te loggen in het beheercentrum.

 

Microsoft OneDrive en SharePoint: Verbeterde verplaats/kopieer ervaring

Microsoft verbetert de verplaats/kopieer-ervaring voor gebruikers in OneDrive en SharePoint. Wanneer je een bestand of folder verplaatst of kopieert met de verbeterde ervaring, zie je een dialoogvenster waarin je selecteert naar welk doel het bestand moet. De nieuwe ervaring maakt het verplaatsen en kopiëren van bestanden intuïtiever en gemakkelijker voor gebruikers.

 

Teams voip calls

Figuur 1 Het dialoogvenster met daarin de mogelijkheid om het doel te selecteren. Bron: Microsoft

 

Microsoft SharePoint: Verbeterde ervaring voor bijdragen aan SharePoint-pagina’s

Ook het aanpassen van SharePoint-pagina’s wordt duidelijker. Microsoft voegt labels toe en voegt de onnodige informatie die normaal apart van elkaar wordt getoond bij elkaar in een enkele webpart toolbar. Hierdoor is het duidelijker waar mensen mee bezig zijn tijdens het aanpassen van pagina’s.

 

Microsoft Teams: Een scherm toegewijd aan weergaveopties in Teams

In de wekelijkse update van week 41 hebben we het gehad over een toegewijd scherm voor de weergaveopties in Teams. Op 19 november 2021 heeft Microsoft bekend gemaakt deze functionaliteit toch niet te implementeren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures