Wekelijkse update Office 365 – Wk 41

De toegang tot informatie en documenten in een Team wordt grotendeels bepaald op Teamniveau. Medewerkers en externen voeg je toe aan Team en zij hebben toegang tot alle informatie in dat Team, uitgezonderd de informatie in privé kanalen.

Dit maakt het samenwerken niet altijd gemakkelijk, want je wilt ook wel eens bepaalde informatie delen zonder dat je die persoon aan het hele Team toevoegt.

 

Ook als je samenwerkt met externen moet je nu nog veel schakelen tus omgevingen. Ben je onderdeel van een Team van een andere organisatie, dan moet je switchen tussen je eigen Microsoft omgeving en die van die andere organisatie. Zit je in de omgeving van de andere organisatie, dan zie je de activiteiten en chats in je eigen bedrijfsomgeving niet meer.

 

De oplossing van Microsoft is gedeelde kanalen. Je werkt eenvoudiger samen met interne en/of externe personen. Deze functionaliteit heeft Microsoft net uitgerold. Wij vertellen je meer over deze handige tool en alle andere nieuwe tools van Microsoft 365 in deze update.

 

In ontwikkeling:

 

Teams: Aanpassen of verwijderen van bestanden in een kanaal of OneDrive binnen IoS en Android

Microsoft doet vaak langer over bepaalde functionaliteiten binnen IoS en Android. Zo ook het aanpassen of verwijderen van een bestandsnaam binnen een kanaal of OneDrive. Dit wordt binnenkort ook op een IoS en Android apparaat gemakkelijker. Je klikt daar gewoon op de 3 puntjes en past de naam aan.

gedeelde kanalen teams

 

Teams: Vertraagde aflevering van chat berichten

Deze staat al tijdje op de roadmap en is weer opnieuw onder de aandacht gebracht. Je plant binnenkort een chatbericht voor het tijdstip wanneer je deze wilt verzenden. Zo bepaal jezelf wanneer iemand het bericht leest. Dat kan zijn omdat deze persoon een dag vrij is en het bericht zo belangrijk is dat het de volgende dag bovenaan in de chatlijst staat. Jij geeft dan aan dat je het chatbericht om 8 uur in de ochtend wilt verzenden zodat deze ook bovenaan staat.

 

Outlook on the web: Reacties

Outlook webbased heeft nog niet alle functionaliteiten die een desktop versie wel heeft. Maar hier komt verandering in. Microsoft brengt steeds meer functionaliteiten in de webbased versie van Outlook aan zodat deze steeds meer gelijk wordt getrokken aan de desktop Outlook. De nieuwe functionaliteit in de Webbases die overeenkomt met de desktop versie is dat je binnenkort met een korte reactie reageert

 

Wordt uitgevoerd:

 

Teams: Video clip

Het laat niet lang meer op zicht wachten. Je kunt bijna een korte video clip opnemen, bekijken, zenden en kort laten zien binnen een chat bericht. Deze functie rolt Microsoft momenteel uit en is dus binnenkort beschikbaar.  Deze update geldt

 

Uitgevoerd

 

Teams: Gedeelde kanalen

Microsoft is klaar met het uitrollen van gedeelde kanalen. Binnen een Teams omgeving heb je op dit moment 2 soorten kanalen: openbaar, voor het gehele Team of privé voor bepaalde personen binnen het team. Heb je een kanaal waar personen (intern of extern) bij moeten maar niet alles mogen zien, of heb je data die je wilt delen tussen afdelingen die allebei een eigen team hebben, dan moet je nu nog een apart team aanmaken.

Gedeelde kanalen is hiervoor de oplossing. Met een gedeeld kanaal geef je binnen een Teams omgeving verschillende personen toegang tot kanalen zonder dat ze toegang krijgen tot het gehele team. Je deelt zelfs een kanaal extern. Je voegt hier individuele personen toe of je koppelt dit kanaal aan een ander team, zodat medewerkers automatisch lid worden van het kanaal.

Een gedeeld kanaal herken je aan dit icoontje: gedeelde kanalen teams

 

gedeelde kanalen teams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures