Wekelijkse update Office 365 – Week 40

templates teams

Met onze wekelijkse #Microsoft Office 365 update brengen wij jou op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Office 365 en uit de roadmap van Microsoft! Deze week updates met betrekking tot SharePoint, OneDrive en Windows Virtual Desktop. Daarnaast maakt Microsoft nieuwe producten in de Surface-lijn bekend.

 

Startpagina van SharePoint

De startpagina van SharePoint krijgt een nieuwe look en feel. De gebruiker krijgt een gepersonaliseerde startpagina te zien, wanneer SharePoint opgestart wordt vanuit het Office 365 portaal. Naast een nieuwe look en feel wordt er ook gezorgd voor meer gebruiksvriendelijkheid doordat gebruikers makkelijker bij recente documenten kunnen. Onderstaande afbeelding geeft een idee hoe deze nieuwe startpagina eruit komt te zien.

Persoonlijke kluis in OneDrive

Je persoonlijke kluis in OneDrive is nu beschikbaar. Hiermee beschik jij over een beschermd gebied in OneDrive, waarin jij  belangrijke of gevoelige documenten en/of foto’s kunt opslaan. De toegang tot deze kluis kan alleen worden verkregen via een sterke authenticatie of met een tweede stap van authenticatie, zoals een vingerafdruk, een pincode of een code via SMS. Hiermee creëer jij een extra beschermlaag wanneer iemand toch toegang krijgt tot jouw OneDrive. Daarnaast blijft het concept van een OneDrive wel bestaan. Jij kunt altijd en overal bij deze bestanden.

 

De URL van een SharePoint site hernoemen

Via het beheercentrum van SharePoint is het mogelijk om de URL van een site te hernoemen. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om spelfouten uit een site te corrigeren. Heb jij bijvoorbeeld een site aangemaakt die “Markting” heet en wil je dit graag aanpassen naar de correcte benaming “Marketing”? Dan is dat vanaf deze update mogelijk.

 

Automatisch gegenereerde e-mails met een andere domeinnaam

Vandaag de dag worden alle e-mails uit tenants, vanuit het e-mailadres no-reply@sharepointonline.com, gecommuniceerd. Hierbij bestaat het risico dat e-mails worden geplaatst in ongewenste mappen of als spam worden gesignaleerd. Met deze update, gereleased vanaf november 2019, zullen de e-mails afkomstig zijn vanaf een tenant specifiek e-mailadres, bijvoorbeeld no-reply@arrix.onmicrosoft.com. Dit geldt niet voor alle e-mails. Zo worden gedeelde bestanden en alerts vanuit SharePoint omgevingen gewoon via het oorspronkelijke e-mailadres gestuurd.

 

Windows Virtual Desktop

Afgelopen maandag kondigde Microsoft de wereldwijde beschikbaarheid van Windows Virtual Desktop aan. Met Windows Virtual Desktop kan men op elk apparaat Windows 10 draaien met Office 365 in Azure, de Cloud omgeving van Microsoft. Enkele voordelen van Windows Virtual Desktop zijn de ondersteuning op Office 365 producten, de flexibiliteit en schaalbaarheid en het maandelijkse betaalmodel. Meer weten over Windows Virtual Desktop? Wij kunnen je er alles over vertellen.

 

Microsoft Surface

Dan vanuit Office 365 een klein uitstapje naar de Surface-lijn van Microsoft. Er zijn behoorlijk wat nieuwe Surface producten aangekondigd. Naast de Surface Laptop 3, de Surface Pro 7, de Surface Pro X, waren daar verrassend genoeg de Surface Neo en de Surface Duo. De Surface Neo is een toestel dat draait op Android en daarmee het eerste mobiele apparaat wordt binnen de Surface-lijn van Microsoft. De Surface Neo draait op Windows 10X, een aangepaste versie op het gebruik van apparaten met twee schermen.

De Surface duo

Naast de hierboven genoemde apparaten komt Microsoft met een primeur binnen de Surface-lijn, namelijk de Surface Earbuds. De draadloze oortjes hebben integratie met Office 365 en zullen eind van dit najaar uitkomen. Door de integratie kun je onder andere je PowerPoint presentatie bedienen en kun je ingesproken tekst laten verwerken in de welbekende Office programma’s. Bekijk de mogelijkheden in onderstaande video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures