Deel je kanalen in Teams – intern en extern

gedeelde kanalen

Binnen een Teams omgeving heb je op dit moment 2 soorten kanalen. Openbaar, voor het gehele Team of privé voor bepaalde personen binnen het team. Heb je een kanaal waar personen (intern of extern) bij moeten maar niet alles mogen zien, of wil je data delen tussen afdelingen die allebei een eigen team hebben?  Dan moet er nu nog een apart team worden aangemaakt. Hier heeft Microsoft een oplossing voor bedacht: Gedeelde kanalen.

 

Met een gedeeld kanaal geef je binnen een Teams omgeving verschillende personen toegang tot kanalen zonder dat je ze toegang geeft tot het gehele team. Je deelt zelfs een kanaal extern. Hiermee vervalt het inloggen als gast en het steeds moeten switchen tussen accounts. Je kunt individuele personen toevoegen aan het kanaal, maar ook dit kanaal aan een ander team koppelen, zodat medewerkers automatisch lid worden van het kanaal. De functionaliteit van gedeelde kanalen zit op dit moment nog wel in een test fase en heeft daardoor nog niet alle opties die een gewoon kanaal wel heeft.

 

Aanmaken van een gedeeld kanaal

Binnen een Teams heb je kanalen. Bij ieder kanaal die je aanmaakt kies je of het een openbaar of privé kanaal is. Waar je ook voor kiest, de “deelnemers” moeten lid zijn van het Team. Met een gedeeld kanaal komt daar verandering in. Bij het aanmaken van een kanaal kan je dan ook kiezen voor “Gedeeld”.

gedeelde kanalen

Let op: Alleen team eigenaren kunnen gedeelde kanalen aanmaken

Zodra er een “gedeeld” kanaal is aangemaakt zie je deze bij de rest van de kanalen terug.
Je herkent een gedeeld kanaal aan het volgende logo gedeelde kanalen

gedeelde kanalen

Vanaf nu kun je het gedeeld kanaal “rechten” geven zodat personen toegang hebben. Deze personen hoeven Niet lid te zijn van het gehele team. Je voegt personen aan een gedeeld kanaal toe via : Kanaal delen”. Je kiest dan uit:

  • Met personen, losse personen
  • Met team, een geheel team toevoegen van buiten jouw organisatie
  • Met een eigen team, Een team binnen jouw organisatie.

gedeelde kanalen

 

 

Hoe vind je een gedeeld kanaal terug

Als team eigenaar vind jij het gedeelde kanaal terug onder het team waar jij hem hebt aangemaakt.

Als toegevoegd persoon vind jij het gedeelde kanaal terug in de lijst van al jouw Teams omgevingen. Je vindt het gedeelde kanaal terug onder naam van de Teams met daaronder organisatie naam. Achter het kanaal staat heel duidelijk Extern.

gedeelde kanalen

Jij hebt als toegevoegd persoon geen rechten op het kanaal. Het enige wat jij kunt doen is het kanaal of complete team verbergen.

gedeelde kanalen

Binnen het kanaal heb je voor de rest alle rechten. Jij kunt bij alles komen waar de rest van de leden ook bij kunnen komen.

gedeelde kanalen

Let op: gedeelde kanalen staat niet standaard aan. Globale beheerders moeten dit aanzetten.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2019 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Bekijk onze vacatures!