IoT, is dat ook jouw ding?

iot

IoT is al jaren een hot item en wordt een steeds groter begrip voor bedrijven, maar ook voor de consument. Dankzij IoT verbind je allerlei apparaten, systemen en machines met het internet, waardoor je deze op afstand monitort en aanstuurt. Denk bijvoorbeeld aan straatverlichting, een verwarming die je op afstand instelt, maar ook aan productiesystemen.

 

IoT in het bedrijfsleven

Bij consumentenproducten past men deze techniek al steeds meer toe en bedrijven zetten deze techniek ook  vaker in. Ze willen hun bedrijfsprocessen efficiënter uitvoeren en kosten besparen. In het bedrijfsleven gebruikt men IoT met name voor het verzamelen, verwerken en interpreteren van data, door machines of apparaten uit te rusten met sensoren.

 

Verbinden met het internet

Maar hoe verbind je deze apparaten, systemen of machines dan met het internet? Dat kan natuurlijk gewoon via je Wifinetwerk of met je KPN ÉÉN netwerk.

 

Het KPN ÉÉN netwerk biedt je veel voordelen:

  • Je maakt gebruik van een uitgebreid netwerk: Wereldwijd altijd uitstekend ontvangst
  • Je krijgt professionele ondersteuning: Altijd een expert aanwezig, ook bij je partner
  • Je bespaart kosten: Het inzetten van de juiste verbinding levert veel op

Een alternatief voor een Wifi- of KPN ÉÉN netwerk is een simkaart. KPN heeft hiervoor een data simkaart, waardoor je beschikking hebt over het landelijk dekkende 2G, 3G, 4G (LTE) en LTE-M netwerk.

 

Doe IoT veilig

Hoe je ook aan de slag gaat met Internet of Things, houd er rekening mee dat je allerlei gegevens via internet deelt en deze opslaat. Zorg er voor dat dit veilig gebeurt en denk ook aan de huidige wet- en regelgeving. Je ICT partner biedt hiervoor verschillende mogelijkheden. Zo breng je bijvoorbeeld je data onder in een datacenter, zodat je jouw gegevens gegarandeerd veilig opslaat. Ook bieden zij diensten die jouw data op een veilige manier beheren en analyseren. Want uiteindelijk wil je je verkregen data gebruiken.

 

Wat doe je met de verzamelde data?

Uit cijfers blijkt dat bedrijven veel meer uit IoT kunnen halen. Met de verzamelde data wordt vaak niets of onvoldoende gedaan. In huis is er niet altijd de juiste kennis voor het analyseren van de data. Ook is IoT in veel gevallen nog geen vast onderdeel van het werkproces, waardoor het niet gebruikt wordt voor het verbeteren van de dagelijkse werkzaamheden. Bedrijven hebben moeite om juiste toepassingen voor de data te vinden. Ga eens in gesprek met een expert, dat is zeker de moeite waard. IoT brengt je als bedrijf zoveel. En dan niet alleen efficiënter werken of kosten besparen. Maar ook verbeter je je klantervaringen en krijg je nieuwe inzichten voor het optimaliseren van  je producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures