Wees voorbereid op internetstoringen

Internet is belangrijk voor iedereen. Voor veel mensen is internet een basisvoorziening, net als water en elektriciteit. Internet is niet alleen belangrijk voor de mens, maar ook voor het bedrijfsleven. Zonder deze voorziening speelt een bedrijf niet in op de eisen die onze maatschappij en economie stellen. Daarbij is internet bijna de levensslagader van je bedrijf.

 

Want wat als het uitvalt? Dan vinden een aantal cruciale processen binnen je bedrijf niet meer plaats. Denk maar aan de vele applicaties die je via internet benadert. Bij veel bedrijven gaat hun telefonie ook over het internet en dan ben je ook nog eens verstoken van communicatie.

 

Daarom vertel ik je in deze blog meer over internet storingen… en hoe bereid je je hier op voor?

 

Geen verbinding meer met het internet, wat controleer je?

Allereerst controleer je of de netwerkkabels wel goed zijn aangesloten. Of, in geval van een draadloze verbinding, dat je wel het juiste WIFI netwerk hebt geselecteerd. Is dit wel het geval maar nog steeds geen internet op je computer, laptop of tablet? Dan bel je in de meeste gevallen je systeembeheerder met de vraag wat er aan de hand is. in de praktijk controleert Arrix altijd of we switches in je netwerk bereiken en of we op afstand je managed firewall bereiken. Maar wat nou als dat ook niet lukt….

 

Consequenties internetstoring

Je wilt er niet aan denken dat je helemaal geen internetverbinding meer hebt. Bellen via VoIP is dan onmogelijk, je klanten betalen niet meer met bankcontact en het werk van je werknemers ligt plat . Kortom je hele zaak staat stil!

 

Nu vrijwel iedereen in de cloud werkt, is dit de nachtmerrie van elk bedrijf. Medewerkers werken niet meer verder vanwege de storing en het benaderen van hun bestanden is onmogelijk. Orders verwerk je niet meer en niemand doet meer een boeking.

 

Alternatieven tijdens internetstoring

Voor bedrijven die 100% uptime wensen zijn routers met een failover functie daarom onmisbaar. Deze routers schakelen automatisch over op een alternatieve verbinding als de hoofdverbinding uitvalt. Bijvoorbeeld naar 4G als de vaste internetlijn uitvalt. Het voordeel hiervan is dat je enkel 4G verbruik hebt als de hoofdverbinding uitvalt. Voordat je dit aanvraagt, check dan altijd eerst of er op je postcode voldoende 4G dekking is.

Check je postcode

 

Tips om voorbereid te zijn op storingen

Met de volgende tips ben je goed voorbereid:

 

Breedband

  • Maak gebruik van een secundaire internetverbinding.
  • Gebruik een goede internetrouter/firewall met failover functie
  • Houd een extra router/firewall (duplicaat) op voorraad
  • In een 4G modem plaats je een simkaart met Vast IP adres + een Databundel zodat je met zekerheid op juiste wijze kunt uitwijken. De Databundel is noodzakelijk omdat je internetdata verbruikt. Het Vaste IP adres raden we aan om er zeker van te zijn dat in de lucht blijft als een VPN tunnel gebruikt.

 

VoIP

 

We hopen dat je dit nooit meemaakt, maar houdt er wel rekening mee! Met bovenstaande tips ben je goed voorbereid en werk je tijdens een storing gewoon door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures