Wekelijkse update Office 365 – Wk 39

OneDrive beschikt over diverse samenwerkingstools waarmee jouw team kwalitatief hoge resultaten levert. Denk maar eens aan @vermeldingen, gemarkeerde wijzigingen en threaded opmerkingen. Je bent niet altijd op de hoogte van deze acties. Maar door een nieuwe kolom “Activiteit” In OneDrive blijf je volledig geïnformeerd.

 

Deze kolom zie je in mijn bestanden, waarin alle gedeelde berichten, vermeldingen, opmerkingen en toegewezen taken van je team worden weergegeven. Je ziet wie er in het document hebben gewerkt en welke opmerkingen zijn gemaakt. Heel handig, Je weet welke bewerkingen of opmerkingen je aandacht vereisen of dat je iemand er op moet attenderen om bepaalde acties op te pakken.

 

Dit is één van de functionaliteiten in Microsoft 365 die Microsoft in ontwikkeling heeft. De volgende staan ook nog op het programma:

 

SharePoint : mogelijkheid tot meer dan 1 home pagina

De eerste update staat op de roadmap voor 2023, maar is zeker het vermelden waard. Je kunt dan tot 10 landingspagina’s maken binnen SharePoint. Nu kun je nog maar 1 landingspagina instellen die de hele organisatie ziet. Door deze update geef je bijvoorbeeld verschillende afdelingen of teams in je organisatie verschillende landingspagina’s. Door klikken naar hun eigen site is dan verleden tijd.

 

Microsoft Lijst op Android tablets

Voor niet-Windows  apparaten duurt een update soms wat langer. Dit geldt ook voor het werken met lijsten op Android tablets. Nu staat hier ook een update voor de planning. Ook op een Android tablet kun je binnenkort Microsoft lijsten gebruiken.

 

Met een Microsoft lijst kom je gemakkelijk bij lijsten die binnen SharePoint zijn aangemaakt. Je hoeft  niet meer naar de SharePoint site toe om de lijst te zien.

 

Outlook: FindTime wordt verplaatst naar Scheduling Polls

FindTime gebruik je in Outlook. Je zet agenda’s naast elkaar en kijkt wie wanneer tijd heeft, voor bijvoorbeeld een vergadering. FindTime verandert in SCheduling Polls. Scheduling Polls wordt de standaard voor alle outlook gebruikers. Hiermee reserveer je bepaalde tijdsloten en deelt deze met externen zodat zij  afspraken kunnen inplannen.

 

OneDrive: Activiteiten kolom in Mijn bestanden

Er komt binnen mijn bestanden een extra kolom waarin je ziet welke gedeelde bestanden ongelezen, bewerkt en van commentaar zijn voorzien.

 

Deze functionaliteit wordt uitgerold:

 

Microsoft Teams: Live ondertiteling tijdens vergadering

Binnen kort krijg je de mogelijkheid om tijdens een vergadering live ondertitel te gebruiken in je eigen taal.

 

Deze functionaliteit wordt uitgebracht:

 

Microsoft Teams: Informatie van deelnemers zien tijd vergadering binnen iOS en Android

De Microsoft updates voor iOS en Android laten vaak langer op zich wachten. Zo ook deze. Maar gelukkig is deze nu uitgerold. Je kunt tijdens een vergadering die je opent op je iOS of Android nu ook informatie van individuele deelnemers zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures