Wekelijkse Update Office 365 – Week 37

templates teams

Alweer een week voorbij! Een week waarin Microsoft een aantal nieuw uitgerolde SharePoint webonderdelen introduceert. Uiteraard brengen we je hiervan op de hoogte in onze wekelijkse #Microsoft Office 365 update, waarin de belangrijkste nieuw toegevoegde ontwikkelingen op de roadmap van Microsoft voorbij komen:

 

Gebruik aanklikbare knoppen

We starten met de knop. De naam zegt het al: het webonderdeel geeft een aanklikbare knop weer. De tekst in de knop kan worden aangepast en daarnaast kan de knop worden voorzien van een hyperlink. Het volgende nieuwe webonderdeel dat lijkt op de knop is de “oproep tot actie”. Ook hierbij kan een knop worden ingesteld, alleen is dit webonderdeel uitgebreider. Zo is het mogelijk een achtergrond mee te geven in het blok, kan er een titel worden ingesteld boven de knop en is de knop net als het webonderdeel “knop” aan te passen.

 

Voeg links toe in Hero

Het gaat hierbij niet om een nieuw webonderdeel, maar om nieuwe features binnen het al bestaande webonderdeel ‘Hero’. Het biedt de optie om een tweede linkje in één tegel te zetten. De primaire link bevat bijvoorbeeld een link naar de content, terwijl de secundaire link gebruikt kan worden als een “social knop”, waarmee bijvoorbeeld content kan worden gedeeld. De keuze voor welke link je gebruikt is zelf in te vullen. Dit geeft je de mogelijkheid tot meer kliknavigatie vanuit één tegel.

Voorbeeldtegel met secundaire link en zonder secundaire link

 

Geef je nieuws weer met een nieuwe lay-out

Deze lay-out was een veelgevraagde manier om nieuws te weergeven. Het webonderdeel ‘Nieuws’ kan nu worden ingesteld met de lay-out van de tegels uit ‘Hero’. De lay-out is vanuit de indeling van het webonderdeel te kiezen en heet ‘Tegels’.

 

Filter met gemarkeerde inhoud

Met gemarkeerde inhoud was het altijd al mogelijk om documenten te filteren op tijd of relevantie. Naast dit basisfilter is het een optie om een aangepaste query te gebruiken, waardoor er nauwkeuriger gefilterd kan worden. Er kan op basis van de querytekst (KQL of CAML) zelf een geavanceerd filter worden ingesteld. Hiermee wordt de optie om te filteren op documenttype, auteurs of andere metadata over alle sites realiseerbaar.

 

Mis nooit meer een nieuwsbericht met de optie verzenden per mail

SharePoint kan ongelezen nieuwsberichten alsnog versturen door gebruik te maken van ‘Nieuwsoverzicht verzenden via e-mail’. Je kunt deze optie bereiken door op ‘alles weergeven’  te klikken in het webonderdeel ‘Nieuws’. Personen die deze Nieuwsberichten niet per mail willen ontvangen kunnen zich afmelden via de footer in de mail.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures