M365 Update – Wk 19

Kanalen zijn de beste plek om samen te werken in Teams. In Kanalen zijn enkele wijzigingen geïntroduceerd die het voor jou en je teamleden gemakkelijker maken om samen te werken. De nieuwe kanaalervaring Discover Feeds biedt een georganiseerde en transparante manier om goed geïnformeerd te zijn. Je weet op een snelle manier precies wat zich in jouw kanalen afspeelt.

 

Discover Feed binnen Teams

Discover Feeds is een gepersonaliseerd overzicht van alle berichten waarin jij genoemd bent. Je kunt berichten in Discover Feeds leuk vinden, erop reageren of delen, net zoals bij elk ander kanaalbericht. Maar nu heb je ze mooi in een overzicht staan en hoef je niet meer per kanaal te kijken.

 

Feeds bekijken

Om alle discover feeds te bekijken ga je in Teams naar “Teams”.

discover feeds

Bovenin heb je dan “ontdekken” staan.

discover feeds

Als je op ontdekken klikt kom je in een overzicht dat alleen voor jouw persoonlijk is. Daarom ziet  het overzicht er voor iedereen anders uit.

Werken in Feeds

Bovenaan ieder feed bericht kun je aangeven of het bericht nuttig vindt ja of nee.

discover feeds

Dit kan anderen helpen of ze het bericht wel of niet hoeven te lezen.  Naast dat je per bericht aan kunt geven of je het nuttig vindt, heb je nog meer acties die je kunt uitvoeren op dat bericht. Als je met je muis over het bericht gaat krijg je er een menu balkje bij:

discover feeds

Hierin kun je gelijk een emotie geven op het bericht of via de … een keuze maken voor nog meer opties.

 

Menu mogelijkheden

menumogelijkheden discover feeds

  • Koppeling kopiëren -> Je kopieert de links van het bericht dat je weer kunt gebruiken in een eventueel ander kanaal om die leden op de hoogte te brengen.
  • Gesprek openen in een nieuw venster -> Het bericht wordt geopend in een nieuw venster. Waardoor je in het begin scherm gewoon verder kunt blijven werken.
  • Deze Post niet meer weergeven ->  Geeft je de mogelijkheid om het bericht uit de lijst te halen waardoor je lijst weer leger en overzichtelijker wordt.
    Heb je per ongeluk op niet meer weergeven geklikt dan kun je hem weer ongedaan maken.
  • Geen posten van (gebruiker) weergeven -> Hiermee kun je aangeven dat je niks meer van die persoon in je lijst wilt zien.
  • Geen posten van General weergeven -> alle berichten die binnen het kanaal general worden geplaatst zullen niet meer in jou overzicht komen.

Via meer acties kom je bij nog meer mogelijkheden wat je ermee wilt doen:

discover feeds

Doordat je per bericht aan kunt geven wat je ermee wil doen kun je het overzicht kwijtraken. Als je in ontdekken zit heb je rechtsboven een discover feeds staan. Als je daar op klikt krijg je een lijst met alles waarvan jij het gezegd dat je het niet meer wil weergeven.

discover feeds

Wil je toch weer berichten ontvangen vanuit het general kanaal of van personen dan kun je het ongedaan maken door op het kruisje te klikken dat achter het kanaal of persoon staat. Het je nog niks aangegeven dan krijg je onderstaande melding als je op discover feeds klikt.

discover feeds

Tot slot

Met deze vernieuwde Discover Feeds blijf je op de hoogte wat voor jou van belang is maar behoud je toch overzicht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures