M365 Update – Wk 15

Begin dit jaar verwijderde Shopify alle 12.000 reguliere meetings uit de agenda van medewerkers. Voortgangsoverleggen, update meetings, wekelijkse stavaza’s: De meeste kun je vervangen door online updates die iedereen kan lezen en indien nodig van commentaar voorzien, als het hen uitkomt. Asynchroon samen werken. Dit valt of staat met vertrouwen. Je hebt tijd over en moet nu online laten zien wat je hiermee doet.

 

Vooralsnog hebben de meeste organisaties deze manier van samenwerken nog niet omarmd en zijn ze nog druk bezig met vergaderen, overleggen en bijpraten. Uiteraard is Teams daarbij een ideaal hulpmiddel. Met de nieuwe ontwikkelingen voor het online vergaderen verbetert Microsoft wederom de ervaring.

 

Algemene vergadertips

Bij het maken van een vergadering kun je ondertussen verschillende zaken instellen. Maar wordt er ook gedacht aan de extra opties die er zijn?
De opties zijn wel afhankelijk wat jouw organisatie “organisatie breed” heeft ingesteld natuurlijk.

vergadertips

Misschien wil je wel dat alleen jij mag presenteren zodat de overige deelnemers alleen kunnen “mee kijken en luisteren”. Of wil je dat de chat uit staat. Allemaal instellingen die je vaak vergeet te controleren.
vergadertips

Zie jij deze standaardopties niet dan kan het zijn dat deze “verstopt” staan op het bovenste lint. vergadertips

Is deze mogelijkheid ook  niet aanwezig? Dan is de kans groot dat de beheerder van Teams de opties heeft uitgeschakeld en hebben jullie organisatie brede opties in gebruik die voor iedereen geldt binnen de organisatie

 

In ontwikkeling

Teams: Korte vergader-URL

Een paar weken geleden kwam deze al voorbij in de update. We moeten er nog even op wachten, want hij is nog steeds in ontwikkeling. De ellenlange link van een Teams vergadering wil Microsoft verkorten en duidelijker maken door alle tekens/symbolen en cijfers eruit te halen. Dit maakt het delen van de link vele malen gemakkelijker.

vergadertips

 

Teams: Vergaderdeelnemers kunnen hun weergegeven naam bewerken

Teams-vergaderdeelnemers kunnen hun naam bewerken die wordt weergegeven in het scherm, waardoor ze meer flexibiliteit hebben in hun aanwezigheid tijdens de vergadering, ongeacht hun tenant ingestelde weergavenaam. Gebruikers kunnen deze wijziging tijdens de vergadering aanbrengen en deze blijft gedurende de hele vergadering behouden.

Teams: Samenwerkende Notities in Kanaalvergaderingen

Samenwerkende Notities zullen de op Wiki gebaseerde kanaalvergaderingsnotities vervangen. Met Samenwerkende Notities in kanaalvergaderingen kunnen deelnemers gezamenlijk de vergaderagenda, notities en actiepunten maken en samen werken. Aangezien Samenwerkende Notities een Loop-component is, blijft ze altijd gesynchroniseerd, ongeacht hoeveel plaats ze inneemt. Toegewezen taken in Samenwerkende Notities worden automatisch gesynchroniseerd met Taken en Planner.

 

Uitgerold

Teams: Offline vergaderingen maken in Teams

Maak een vergadering in Teams en zet de online vergadering uit voor persoonlijke afspraken, lunchpauzes en meer. Deze offline evenementen zullen geen chat-thread of andere Teams online vergaderartefacten hebben. Met deze functie kun je sneller iets plannen en hoeft het niet altijd meer via Outlook.

vergadertips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures