M365 Update – Wk 17

Vergaderen en chatten in Microsoft Teams. Functies die door de meeste gebruikers veelvuldig worden gebruikt. Ook in onze updates van de afgelopen weken hebben we het er regelmatig over gehad. Voor zowel het vergaderen in Teams als de chatfunctie, zijn er alweer nieuwe functies in ontwikkeling of worden uitgerold.

 

We praten je bij.

Ontwikkeld

Teams: Start nu in Teams groepschat

Begin een bijeenkomst met je collega’s met de “nu vergaderen” functie in de groepschat. “Nu vergaderen” wordt in de groepschat toegevoegd zodat ad-hoc en real-time communicatie mogelijk wordt met de groep. Geen losse uitnodigingen meer maar direct vanuit de chat vergaderen net zoals in een 1 op 1 chat.

 

Teams: Intelligente berichtvertaling in chats

Wanneer je een bericht in een andere taal ontvangt, stelt een Teams een vertaling voor, zodat je het bericht beter begrijpt. Via instellingen kun je zelf aangeven welke talen je niet wilt vertalen en of je berichten automatisch vertaalt wilt zien.

 

Wordt uitgerold

Teams: Profielfoto voor groepschat

Evenals bij je eigen chat kun je binnenkort ook je eigen profielfoto/afbeelding aan je groepschat toevoegen. Hierdoor is het gemakkelijker te zien waar de groepschat over gaat.

 

Teams: Tijdzones van deelnemers aan vergaderingen

Bij het plannen van een vergadering met mensen uit verschillende tijdzones, wordt de planner gevraagd om voorgestelde starttijden en aanvullende inzichten die overeenkomen met de respectieve tijdzone van de deelnemers, waardoor een meer geschikte tijd wordt gegarandeerd voor alle vergaderdeelnemers.

 

Teams: Verberg het algemene kanaal

Bij het aanmaken van een Teams omgeving staat er altijd het standaard kanaal “algemeen” in de omgeving. Niet iedereen wil dat kanaal gebruiken omdat het onduidelijk is waarvoor die gebruikt wordt.  Het verwijderen of aanpassen van het algemene kanaal is niet mogelijk. Op dit moment kun je alleen zelf gemaakt kanalen verbergen en verwijderen. Microsoft is bezig met het uitrollen van de mogelijkheid om het algemene kanaal wel te kunnen verbergen zodat hij niet meer zichtbaar is voor de teamleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures