Microsoft Graph, een overzicht

microsoft graph

Microsoft biedt steeds meer applicaties aan via haar Office 365 platform. Elke applicatie is ontwikkeld om een specifieke taak te verrichten en zoals we weten is één van de kerndoelen van Office 365 het faciliteren van samenwerking in een organisatie.

De applicaties die Microsoft aanbiedt zijn op zichzelf al een goed onderdeel van een ecosysteem die samenwerking bevordert. Microsoft Teams doet dit door een groot aantal van deze applicaties onder één dak te brengen. Echter, is het mogelijk om nog meer uit Office 365 te halen door middel van Microsoft Graph.

Wat is de Graph

De Microsoft Graph is een verzameling API’s (Application Programming Interface) waarmee je direct met applicaties in het Office 365 ecosysteem kan communiceren. Met deze API’s is het mogelijk direct te integreren met de applicaties in het Office 365 ecosysteem. Hierdoor zijn de verschillende applicaties binnen dit systeem, maar ook externe applicaties, te integreren met elkaar.

 

Integratie

Het integreren van applicaties is een fenomeen dat je in Microsoft Teams in werking ziet. Zo kun je een kanaal aan een team toevoegen met een Office 365 planner. Ook is een groot deel van applicaties al geïntegreerd  zonder dat het opvalt zoals de Office Online applicaties (denk Word, Excel, PowerPoint). Teams wordt op de achtergrond ondersteund door SharePoint. Teams is dus in principe een applicatie die meerdere Office 365 applicaties en platformen met elkaar integreert.

De magie van de Microsoft Graph is dat software ontwikkelaars nu ook de mogelijkheid hebben dit zelf te doen. Zo kan SharePoint direct communiceren met OneNote om notitieblokken aan te maken of direct te integreren met Excel om SharePoint lijsten op intelligente wijze naar Excel te brengen. De mogelijkheden om de vele applicaties en eventuele applicaties van derde partijen te integreren met Office 365 zijn praktisch oneindig.

 

Continuïteit

De Microsoft Graph zorgt ervoor dat de applicaties in Office 365 nog nauwer samen kunnen werken. Microsoft ziet hier de toekomst voor het ontwikkelen van software op het platform. De Graph is al beschikbaar voor een groot aandeel van Office 365 applicaties en wordt constant geüpdatet met nieuwe functionaliteit. Omdat Microsoft achter dit platform staat hoeven maatwerk ontwikkelaars zich niet langer zorgen te maken over de continuïteit van hun oplossingen. Daarbij maakt de gemeenschap er omheen en het open source SharePoint Patterns and Practice platform deze ontwikkelingen alleen maar onderhoudsvriendelijker.

 

Het uitbreiden en integreren van Office 365 was nog nooit zo makkelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures