Mobiel bellen via Wifi

Je bent aan het werk. Je zit op je plek in jouw nieuwe hypermoderne kantoorpand. Je belt je collega voor het verplaatsen van een afspraak, maar hebt geen signaal. Het gebouw is té goed geïsoleerd.

 

Een slecht mobiel signaal; we hebben er allemaal wel eens last van. Ondanks een goede mobiele dekking bij je provider, verzin je altijd situaties waar je mobiele telefoon geen netwerk ontvangt. In sommige van die gevallen, zoals op je werk of thuis, heb je dan wél verbinding met een Wifi netwerk. Daarom is er nu Mobiel bellen via Wifi.

 

Mobiel via Wifi is een aanvulling op 4G Bellen. Dit noem je ook wel VoLTE (Voice over LTE). Met 4G bellen blijft je toestel op het 4G netwerk en schakelt niet meer terug naar 3G wanneer je belt. Met Mobiel via Wifi bel en sms je, ook al heb je geen mobiele (4G) dekking. Het toestel schakelt automatisch over naar Wifi wanneer de mobiele dekking onvoldoende of afwezig is.

 

Met de komst van Mobiel via Wifi ben je op nog meer plaatsen bereikbaar. Op alle plekken in Nederland waar je een mobiele verbinding, 4G verbinding óf wifi-verbinding hebt bel en sms je nu tegen hetzelfde tarief.

 

Voordelen mobiel via wifi:

Wat maakt mobiel bellen via wifi nu zoveel beter:

 • Betere geluidskwaliteit en stabiliteit (afhankelijk van je wifi-verbinding).
 • Snellere verbinding (1-2 seconden).
 • Tegelijk internetten en bellen via hetzelfde netwerk: je dataverbinding blijft intact.
 • Mobiel via wifi gaat automatisch. Is je toestel geschikt? Je telefoon kiest vervolgens zelf welke verbinding voor jou het beste is.

 

Kwaliteit van je verbinding

De kwaliteit van je verbinding bij Mobiel via wifi hangt af van het netwerk waarmee je verbindt. Is je verbinding supersnel? Dan voer je gesprekken in hoge geluidskwaliteit en zonder vertraging. Is je wifi-netwerk minder goed, dan heeft dit invloed op de geluidskwaliteit. Je belt en sms’t dan nog steeds, maar in lagere kwaliteit. Het kan zelfs voorkomen dat je helemaal geen Wifi of 4G dekking meer hebt.

 

Meest voorkomende problemen

De meest veel voorkomende problemen waar we in de praktijk tegen aanlopen zijn de volgende:

 • Oude draadloze- en beveiligings-protocollen
 • De 5 GHz band niet optimaal benutten
 • Verkeerd ingestelde AP-kanalen
 • Trage of verkeerd ingerichte dataverbindingen
 • Slechte plaatsing/configuratie

Om deze problemen te voorkomen is het raadzaam een Wifi Site Survey uit te voeren. Wanneer je een draadloos netwerk inricht is een Wifi Site Survey het meest belangrijke aspect. Je ICT Partner kan die in de meeste gevallen voor je uit voeren.

 

Goed dekkend Wifi netwerk?  Voer een Wifi Site Survey uit

Veel ICT Partners zijn gespecialiseerd om met met speciale meetapparatuur je Wifi netwerk in te meten. Tijdens het inmeten bepaal je de plaats van Wifi zenders (accespoints) in jouw bedrijfspand. Ook wordt duidelijk waar mogelijke storingsbronnen op het Wifi signaal zich bevinden. Aan de hand van een plattegrond van je bedrijfsobject maakt je ICT partner met hun software een inschatting.

mobiel bellen via wifi

In combinatie met de meetsoftware geef je aan voor wat voor doeleinden je de WIFI installatie gaat gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de volgende voorbeelden:

 • Barcode scanners verbinden met het WIFI netwerk. In de bedrijfshal verbind je met het systeem op kantoor.
 • Telefonieverkeer: je telefoontoestellen hebben altijd een stabiele verbinding met je WIFI netwerk.

Een meting is altijd een momentopname en daarom meet je na installatie nog een keer na.  Als dit klaar is bezit je een goed dekkend WIFI netwerk.

Bron: KPN.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures