Handigheidjes voor OneDrive

onedrive voor bedrijven

OneDrive voor bedrijven is onderdeel van Microsoft 365 en is een online locatie waar je jouw bestanden opslaat, synchroniseert en deelt. Je kunt deze bestanden vanaf elke locatie benaderen en bijwerken. Maar ook deel je eenvoudig je bestanden met anderen en werk je nog beter samen.

 

Normaal gesproken benader je de OneDrive bestanden online via de Office Portal of Office Software. Werk je met een laptop of Desktop PC en werk je voor je bestanden met de Windows verkenner? Dan is het erg handig dat je de OneDrive bestanden naar je verkenner synchroniseert. Op die manier werk je zoals je altijd gewend bent, maar maakt wel gebruik van de mogelijkheden van OneDrive voor Bedrijven.

 

Synchroniseren van bestanden naar Windows verkenner

Werk vanaf elke locatie met je bestanden en synchroniseer de bestanden tussen je computer en de cloud. Microsoft Support heeft een duidelijke uitleg hoe je jouw bestanden lokaal op jouw computer zet en deze automatisch gesynchroniseerd worden.  Ook als je niet al je mappen in OneDrive naar je computer wilt synchroniseren kan dat. Je geeft zelf aan welke mappen je wilt synchroniseren. Met dit stappenplan van Microsoft Support kun je kiezen welke mappen je wilt gebruiken.

 

Recente bestanden sneller benaderbaar

Microsoft heeft een functie ingebouwd waarbij alleen recente bestanden automatisch gedownload worden. Heb je er onlangs nog in gewerkt? Dan worden alleen die bestanden gesynchroniseerd. Bestanden die niet gesynchroniseerd zijn, zijn wel zichtbaar in de Windows verkenner. En wil je deze toch synchroniseren, dan klik je erop en wordt het bestand alsnog gedownload.

 

Pictogrammen

In de Windows verkenner zie je ook een kolom met daarachter pictogrammen. Dat kan een groen vinkje of een blauw wolkje zijn. Het groene vinkje geeft aan dat het bestand offline op je harde schijf beschikbaar is. Het blauwe wolkje betekent dat het bestand in de cloud staat.

 

Versiebeheer

Als je terug wilt vallen op een oude versie van een bestand, is dat een stuk gemakkelijker. Je hoeft je systeembeheerder niet meer te raadplegen. Met de functie versiegeschiedenis, zet je heel gemakkelijk een andere oudere versie terug. Maar je kunt deze ook bekijken. Het werkt met alle bestandstypen, inclusief Microsoft 365 bestanden, PDF bestanden, foto’s video’s en meer.

 

Bestanden verwijderen in OneDrive

Wanneer je een bestand of map in OneDrive verwijdert met één apparaat, kun je het niet meer vinden op jouw andere apparaten. Alle verwijderde bestanden worden verplaatst naar de Prullenbak, waar u de kans krijgt om ze te herstellen.

Heb je nu per ongeluk een bestand of map in je OneDrive verwijdert, dan herstel je deze gemakkelijk uit de prullenbak. Met dit filmpje van Microsoft weet je meteen hoe het moet.

Naast OneDrive kun je je bestanden ook opslaan in SharePoint. Lees onze eerdere blog over de verschillen tussen deze twee applicaties en wanneer je welke tool gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures