Werkplezier op de piste: Openbare wifi

openbare wifi

Je staat bovenaan de piste, klaar voor de afdaling. De sneeuw glinstert, de zon schijnt, en alles voelt perfect. Maar voordat je je werk helemaal loslaat, moet je misschien toch nog even een mail versturen of inloggen voor een korte vergadering. Online werken tijdens de wintersport vraagt om een slimme aanpak. Met de juiste voorzorgsmaatregelen geniet je van de sneeuw én blijf je veilig online.

Het lijkt zo makkelijk: je laptop of telefoon verbinden met de gratis wifi van je hotel, skihut of restaurant. Maar die openbare netwerken zijn vaak slecht beveiligd. Dit maakt het voor hackers kinderlijk eenvoudig om mee te kijken met je internetverkeer. Ze kunnen toegang krijgen tot gevoelige gegevens, zoals wachtwoorden of vertrouwelijke documenten, zonder dat je het doorhebt. De veiligste optie? Gebruik je eigen mobiele netwerk of een persoonlijke hotspot. Wil je toch verbinding maken met publieke wifi? Zorg er dan voor dat je voorbereid bent en neem de volgende maatregelen.

 

Blijf anoniem met een VPN

Een Virtual Private Network (VPN) is je beste vriend op openbare wifi. Het versleutelt je internetverbinding, waardoor cybercriminelen geen kans krijgen om je gegevens te onderscheppen. Of je nu in een skihut of hotel inlogt, een VPN geeft je die extra laag beveiliging die je nodig hebt.

 

Weet met wie je praat

Niet alle wifi-netwerken zijn wat ze lijken. Vraag altijd aan het personeel wat de officiële netwerknaam is. Cybercriminelen zetten soms nepnetwerken op die lijken op de echte, maar alleen bedoeld zijn om jouw gegevens te stelen.

 

Skip gevoelige zaken

Openbare wifi en gevoelige transacties gaan niet samen. Stel internetbankieren, het inzien van vertrouwelijke bedrijfsgegevens, of het verzenden van gevoelige bestanden uit tot je een veilige, privéverbinding hebt. Wintersport is geen moment voor risico’s.

 

Houd je apparaten veilig

Het is belangrijk dat je apparaten goed beveiligd zijn. Gebruik een betrouwbare virusscanner en werk al je software regelmatig bij. Updates voegen niet alleen nieuwe functies toe, maar dichten vaak ook beveiligingslekken, waardoor je beter beschermd bent tegen cyberdreigingen.

 

Dubbel zo veilig met 2FA

Sterke wachtwoorden zijn belangrijk, maar tweefactorauthenticatie (2FA) maakt het nóg veiliger. Met een extra verificatiestap, zoals een code op je telefoon, houd je ongewenste gasten buiten je accounts. Met een wachtwoordmanager maak je makkelijker sterke, unieke wachtwoorden en hoef je deze niet te onthouden.

 

Gegevens op slot met versleuteling

Wanneer je  je laptop of smartphone kwijtraakt, wil je niet dat iemand zomaar toegang krijgt tot je bestanden. Door versleuteling in te schakelen, maak je gegevens onleesbaar voor onbevoegden. Zo blijft je informatie veilig, zelfs als je apparaat niet meer in jouw handen is.

 

Met deze tips combineer je zorgeloos werkplezier met wintersport. Je geniet van de bergen én houdt je online omgeving veilig. Zo kun je met een gerust hart weer een piste pakken!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bellen alsof je op de zaak bent?

Dat kan ook in het buitenland met een telefooncentrale in de Cloud.

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures