Oude accounts? Ruim ze op.

oude accounts

Voor verschillende websites en online diensten maak je een account aan. De kans is groot dat je veel van deze accounts niet meer gebruikt. Het is beter voor je privacy als minder mensen en bedrijven je gegevens hebben. Ruim daarom je oude accounts of accounts die je niet meer gebruikt op. 

 

Met onderstaande tips verwijder je oude accounts.

 

Stap 1: Zoek jezelf op internet.

Zoek je eigen naam eens op in Google, Bing en Yahoo. Hier vindt je mogelijk websites, artikelen of blogs waarvan je niet meer wist dat ze bestonden. Check op die site waar je je afmeldt.

 

Stap 2: Controleer je internet browser op opgeslagen wachtwoorden

Als je een account op internet aanmaakt sla je vaak het wachtwoord op zodat je de volgende keer weer gemakkelijk inlogt. Dit wachtwoord vind je terug in je internet browser.

  • Chrome: Klik rechts boven op de knop Instellingen – automatisch aanvullen – wachtwoorden. Hier krijg je een heel overzicht van opgeslagen wachtwoorden en websites. Ga naar de websites die je niet meer gebruikt en meld je af
  • Edge: Ga hier naar instellingen – Profielen – Wachtwoorden

 

Stap 3: Check koppelingen met social media

Op bepaalde sites log je gemakkelijk in met je social media account, zoals bijvoorbeeld met die van Facebook, Apple of Google. Bij Facebook weet je dat door bij Instellingen te gaan naar “Apps en Websites”

  • Facebook: Bij Facebook vind je jouw gekoppelde account onder instellingen – Apps en websites
  • Chrome: Hier vind je het onder instellingen – Beveiliging – Apps van derden met accounttoegang

 

Stap 4: Overige tips

Afmelden van nieuwsbrieven

Heb je de tijd genomen om jouw digitale voetafdruk te verkleinen, meld je dan ook meteen af van digitale nieuwsbrieven die je toch nooit leest. Onder aan de mail van een nieuwsbrief staat vaak een afmeldlink. Vaak staat er iets in de trant van “klik hier om u af te melden” “unsubscribe” of “uitschrijven”

 

Check of je gegevens zijn gelekt door een hack

Op de website https://haveibeenpwned.com/ vul je jouw e-mailadres in en checken je of deze ooit is buitgemaakt bij een hack.

 

Wijzig regelmatig je wachtwoord

Wijzig regelmatig je wachtwoord, maak hem moeilijk te raden en gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord. Wachtwoorden sla je eenvoudig op in een wachtwoord manager.

 

Met bovenstaande tips spoor je die accounts op die je al jaren niet meer gebruikt. Het verwijderen van deze accounts is niet overal gelijk. Iedere dienst of website heeft zijn eigen procedure. Soms eenvoudig, maar het komt ook voor dat je er naar moet zoeken. Als je het niet kunt vinden kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van het bedrijf die de dienst biedt of van wie de website is. Zij zijn verplicht om je account te verwijderen, als jij daar om vraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures