Printen? Denk aan Printix!

Printix

Er zijn nog veel bedrijven en organisaties die in hoge mate afhankelijk zijn van printwerk. Tegelijkertijd neemt het aantal flexibele werkplekken toe en dat vraagt ook van printen de nodig flexibiliteit. Printix is een cloudgebaseerde printbeheeroplossing die ontworpen is om het printen in bedrijven te vereenvoudigen en te automatiseren. Onze netwerk- en security consultant Johan Zandstra vertelt er meer over in deze blog.

  

Waarom Printix?

Het idee achter Printix is dat je documenten vanaf welke plek dan ook naar een printer kunt sturen. “Met Printix is het mogelijk om alle printers van de organisatie beheerd aan te bieden”, vertelt Johan. “Het maakt niet uit of het een goedkope, simpele printer of een heel complexe printer is. Je stuurt je document of wat dan ook naar Printix, die zorgt er automatisch voor dat het geprint wordt. De voorwaarde is dat de printer in het kantoornetwerk zit.”

 

Wat is het voordeel?

Johan: “Het is vaak lastig om in een omgeving zonder server automatisch een printer beschikbaar te stellen. De moderne werkplek is zo’n omgeving zonder server, dus je hebt geen centraal punt waar je je printers kunt managen. Met Printix kan dat wel. De applicatie is cloudgebaseerd en beheert alle printactiviteiten via een centrale, zonder een lokale printerserver. Je kunt zo ‘cloudprinten’ vanaf elke locatie. De integratie met bestaande IT-systemen en cloudopslagdiensten verloopt naadloos.”

 

Scheelt dit in de kosten?

Ja. Printix vermindert de kosten door het elimineren van lokale printinfrastructuur.

 

Hoe veilig is dit? Niet zo fijn als mijn print zomaar ergens ligt.

Je kunt met Printix beveiligd printen. Op de werkplek is dan een printer geïnstalleerd die ‘Printix Anywhere’ heet. Johan: “Als je je document naar deze printer stuurt, komt ie in een wachtrij. Als je later je print op wilt halen, kan die worden vrijgegeven met een Printix-app en de bijbehorende QR-code of NFC-tag. Vervolgens kun je je document selecteren, op ‘scan’ drukken en uitprinten.” Dit hoeft niet, je kunt je document ook ‘gewoon’ naar de printer sturen als het om niet-gevoelige informatie gaat.

 

Hoe zit het met onderhoud en beheer?

De printers zelf zijn geen onderdeel van de applicatie. Toner en inkt moet je op z’n tijd nu eenmaal vervangen.

 

Flexibiliteit? Schaalbaarheid?

Johan: “Je kunt eenvoudig op- en afschalen en printers toevoegen aan het netwerk. Wat flexibiliteit betreft: zoals gezegd kun je vanaf elke locatie printen en dat is zeker voor thuis- en telewerkers erg gemakkelijk. Updates worden automatisch geïnstalleerd, dus je hebt altijd de nieuwste functies en beveiligingsupdates zonder handmatige interventie. Het gebruiksgemak is ook prima, Printix is simpel om mee te werken voor beheerders en gebruikers.”

 

Kun je een voorbeeld uit de praktijk geven?

“Stel je voor: een kinderdagopvang met meerdere locaties. Elke locatie heeft een printer. Medewerkers werken verschillende dagen op een andere locatie, maar willen wel kunnen printen. Of zorgen dat een print op de volgende locatie klaarligt. In een traditioneel netwerk is dat veel lastiger te regelen, met allerlei verkeer tussen verschillende printers. Dat wordt nu allemaal centraal geregeld via Printix”, vertelt Johan.

 

Welke voordelen heeft Printix nog meer?

Denk aan duurzaamheid. Printix ondersteunt duurzame printpraktijken door verantwoord printgedrag aan te moedigen, zoals dubbelzijdig printen en printen op verzoek. Allerlei instellingen als lades, zwart-wit, kleur, afdrukstand en dergelijke kun je op voorhand configureren.

 

Voor wie is dit goed geschikt?

Voor bedrijven of organisatie met meerdere locaties of veel thuis- en telewerkers is Printix ideaal. Of waar geen traditionele lokale printerserver is. Neem gerust contact met ons op om samen te bepalen of Printix een goede oplossing kan bieden en een goede afweging van voordelen en kosten te kunnen maken.

 

Hoe kom ik meer te weten?

We gebruiken Printix zelf ook en kunnen van alles vertellen over de werking en voordelen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures