Wekelijkse update Microsoft 365 (Wk34)

Het is weer het einde van de maand en dat betekent een overzicht van alle functies die Microsoft heeft uitgerold binnen Microsoft Teams en SharePoint. Vanaf nu kun je een vergadering vergrendelen voor bijvoorbeeld laatkomers of ongenodigden, kun je meldingen en notificaties voor zowel Windows 10 als Mac aanpassen en zijn er wijzigingen doorgevoerd in de ondersteuning voor MAC en Skype. Daarnaast is het mogelijk om een eigen samenzijn modus te creëren.

 

Eigen samenzijn modus

Creators kunnen nu een eigen samenzijn modus maken via de nieuwe Microsoft Scene Studio. Dit is een webapplicatie die benaderbaar is via het Microsoft Teams Developer Center. Deze modus kan worden gebruikt voor de eigen vergaderingen of gedeeld worden met anderen van de organisatie of met de rest van de wereld via de publieke Microsoft Teams winkel. De handgemaakte samenzijn modus worden verpakt als een Microsoft Teams applicatie. Binnen de organisatie kan dit worden ingezet om vergaderingeninteressanter te maken.

 

Vergadering vergrendelen voor onbedoelde toegang

Je kunt als organisator van een vergadering nu een vergadering vergrendelen. Dit houdt in dat op het moment dat je een vergadering vergrendeld, er niemand meer kan deelnemen. Dit voorkomt eventuele ongenodigde personen die toch proberen deel te nemen aan de vergadering. Het vergrendelen van een vergadering kun je doen via deelnemers lijst en instellingen. Omdat het vergrendelen van een vergadering voorkomt dat er niemand meer kan deelnemen is het verstandig om de vergadering pas te vergrendelen op het moment dat iedereen die aanwezig moet zijn er ook daadwerkelijk is.

 

Updates voor de verbonden Teams sites

Elke Microsoft Teams team is onderwater verbonden aan een SharePoint Team site. Binnen een team kun je kanalen aanmaken die standaard ook via die SharePoint teams site te benaderen zijn. Microsoft heeft hier een aanpassing in aangebracht voor privé kanalen. Heb je een Privé-kanaal aangemaakt dan krijgt die een eigen team site met alle functionaliteiten die bij een teams site behoren.

 

Ondersteuning MAC

Voor Mac gebruikers die nog gebruik maken van macOS Sierra 10.12 and macOS High Sierra 10.13 zal de ondersteuning van de OneDrive Sync app komen te vervallen. De enige optie is, als je gebruik maakt van de sync, om je Mac te updaten naar een nieuwere versie die nog wel wordt ondersteund.

 

De stijl van meldingen kiezen

Maak je gebruik van Teams op een Mac, dan kun je nu zelf kiezen of je de Teams meldingen wilt krijgen of de meldingen van Teams via macOS-bureaubladmeldingen. Met de Mac-meldingsstijl heb je meer controle. Zo kun je bijvoorbeeld meldingen dempen terwijl je zich in Niet storen-modus bevindt. De meldingenstijl kun je wijzigen via instellingen à Meldingen. Selecteer de pijl in het menu naast Meldingsstijl en kies Mac.

 

Skype For Business ondersteuning geëindigd

Per 31 juli 2021 is de ondersteuning voor Skype For Business vanuit Microsoft geëindigd. Het is de bedoeling dat alle bedrijven inmiddels over zijn op Microsoft Teams. Als dit nog niet het geval is, wordt geadviseerd deze stap naar Microsoft Teams zo snel mogelijk te maken. Wil je deze stap samen maken? Neem dan contact op met een accountmanager van Arrix.

 

Vertaal mogelijkheid voor berichten in kanalen voor IOS en Android

Een mooie toevoeging voor iOS en Android gebruikers. Microsoft heeft een functie gelanceerd waarbij het mogelijk is om berichten die in kanalen onder Posts staan, te vertalen naar jou ingestelde taal. Daarnaast is het mogelijk om te reageren in jou ingestelde taal.

 

Downloaden van niet kanaal gerelateerde vergader opnames blokkeren

Wanneer je een vergadering hebt opgenomen die niet gepland stond voor een kanaal, dan is het voor deelnemers niet mogelijk om die opname te downloaden. Deelnemers hebben achteraf alleen lees rechten erop.

 

Live ondertiteling mogelijk in meer licenties

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van het opnemen van online vergaderingen. Er is daarom ook steeds meer vraag naar de live ondertiteling tijdens een vergadering. Live ondertiteling tijdens een vergadering zit helaas nog maar in weinig licenties. Het is vanaf nu mogelijk om gebruik te kunnen maken van live ondertiteling als je de volgende Microsoft licenties hebt: Office 365 E1, Office 365 A1, Office 365/Microsoft 365 A3, Office 365/Microsoft 365 A5, Microsoft 365 F1, Office 365/Microsoft 365 F3, Microsoft 365 Business Basic SKUs

 

Windows 10 notificaties

Het is vanaf nu mogelijk om eventuele berichtgevingen te laten verlopen via de notificaties van Windows 10 zelf. Je kunt bij account beheren binnen Teams aangeven waar je de berichtgevingen wilt ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures