Security tips die je meteen kunt toepassen

We werken steeds slimmer en veelal online, dit zorgt er ook voor dat we kwetsbaarder worden. Je wilt natuurlijk dat de continuïteit niet in gevaar komt.
We delen vijf tips waar je gelijk mee aan de slag kan.

 

1. Zorg dat software up-to-date is

Regelmatig worden er updates uitgebracht voor de systemen, applicaties en programma’s waarmee je werkt. Dit is niet voor niets. Het updaten is vaak een kleine moeite, maar essentieel voor een goede security. Updates bevatten vaak oplossingen voor beveiligingsissues. Door het niet updaten kunnen er lekken ontstaan met alle gevolgen van dien.

 

2. Controleer uw wachtwoorden

Kijk eens naar het wachtwoordenbeleid. Hoe vaak worden wachtwoorden gewijzigd en worden dezelfde wachtwoorden gebruikt voor meerdere bedrijfsapplicaties? Kijk ook eens goed naar de wachtwoorden, want men denkt vaak dat de complexiteit van een wachtwoord bepaalt of een cybercrimineel wel of niet toegang krijgt tot bedrijfsgevoelige informatie. Echter gaat het ook om de lengte van het wachtwoord. Gebruik bijvoorbeeld (complexe) wachtwoordzinnen.

 

3. Let op bijlagen

Phishing is een vorm van internetfraude waarbij je valse e-mails ontvangt die je naar een nagebootste website proberen te lokken. Klik nooit op links in een phishing e-mail. Naast de links kan het ook voorkomen dat er bijlagen mee worden gestuurd. Wanneer deze bijlage wordt geopend, kan een cybercrimineel iets kwaadaardigs op uw omgeving installeren in de vorm van een virus om bijvoorbeeld bestanden te versleutelen. Kijk kritisch naar de e-mails die je ontvangt en open niet zomaar een bijlage. Bekijk wie de afzender is en bekijk ook kritisch de bijlage. Bij twijfel neem je het beste contact op met de afzender.

 

4. Beveilig je werkplek

Voor de veiligheid van jouw werkplek en alle data op jouw apparaten is het noodzakelijk om jouw beeldscherm te vergrendelen zodra je weg bent van jouw apparaat. Wat doe jij als je je werkplek verlaat?

 

5. Bewustwording

Technologie en bewustwording van medewerkers spelen een belangrijke rol en bepalen het succes van de ICT-beveiliging. Wat zouden de gevolgen van cybercriminaliteit voor je organisatie, of jou persoonlijk kunnen zijn? En hoe kun je dit voorkomen? Deel de risico’s. Door bewustwording te creëren wordt de kans op menselijke fouten beperkt.

 

Goede online beveiliging kan een hele opgave lijken. De genoemde maatregelen zijn niet de enige stappen die je moet ondernemen om cybercriminaliteit te voorkomen. Door slim om te gaan met deze tips, ben je al een groot gedeelte van jouw bedreigingen de baas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2019 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Bekijk onze vacatures!