Wekelijkse Update Office 365 – wk 46

templates teams

Na vorige week nu de tweede special met betrekking tot Microsoft Ignite. Vorige week hebben wij Microsoft Teams behandeld. Deze week nemen wij alle aankondigingen met betrekking tot SharePoint door.

 

SharePoint lijst in volledig scherm

Op het moment is het nog wel eens moeilijk om een lijst goed weer te geven in SharePoint. Binnenkort komt daar verandering in met volledig scherm. Met volledig scherm maak je een SharePoint lijst groter. Hieronder een voorbeeld van deze weergave. Zoals je ziet wordt de knop om een volledig scherm te openen naast de filter- en detailsknop zichtbaar.

 

sharepoint aankondigingen

PowerApps integratie met SharePoint bibliotheek

De mogelijkheid om een PowerApps te integreren met een SharePoint lijst bestond al. Maar nu is daar ook de aankondiging om PowerApps te integreren met een documentbibliotheek in SharePoint. Met PowerApps kun je een formulier weergeven met bijvoorbeeld condities op basis van input in een bepaalde kolom. Deze functionaliteit wordt binnenkort (lees: December 2019) ook beschikbaar in documentbibliotheken.

 

SharePoint dynamische kaartweergave

Met deze feature pas je je weergave op een documentbibliotheek of lijst aan naar een kaartweergave. Configureer deze kaartweergave voor een document en data om een nieuwe weergave te krijgen. Hieronder ter illustratie een voorbeeld van deze weergave.

sharepoint aankondigingen

Geconditioneerde kolomopmaak

Een tijd geleden werd de kolomopmaak geïntroduceerd binnen SharePoint lijsten. Met deze functie kun je bijvoorbeeld kleurenschema’s toe passen op een kolom. Omdat deze functionaliteit zeer goed is ontvangen door gebruikers heeft Microsoft hier een vervolg aan gegeven. Het wordt mogelijk om als/dan logica’s te gebruiken om rijen en kolommen op te maken. Dit betekent dat je een kleur kunt koppelen aan bijvoorbeeld een reeks nummers of een datum.

 

Nóg meer opmaak in een lijst

Om een SharePoint lijst goed weer te geven zou het mooi zijn om rijen om en om van een andere kleur te kunnen voorzien zoals dat in Excel ook mogelijk is. Hou je vast, want deze mogelijkheid is er binnenkort! Met deze functie selecteer je een kleur voor de even en/of oneven rijen. De aanpassing wordt direct als een soort concept zichtbaar. Tevreden met het resultaat? Sla vervolgens de opmaak op en je hebt je lijst aangepast met de weergave die jij wenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures