Wekelijkse update Office 365 – wk 44

Met onze wekelijkse #Microsoft Office365 update brengen wij jou op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Office 365 en uit de roadmap van Microsoft! Deze week voornamelijk een nieuwe gebruikerservaring met betrekking tot het beheren van documenten binnen Office 365.

 

Nieuwe ervaring in een team onder het tabblad ‘Bestanden’

Microsoft wil dat haar gebruikers in zoveel mogelijk applicaties beschikken over dezelfde intelligente bestandsviewer. Onder andere Microsoft Teams zal hier een  ontwikkeling in meemaken. Met deze nieuwe look en feel is het veel makkelijker om je bestanden in Microsoft Teams te beheren. Na deze update is het lint in het tabblad ‘Bestanden’ uitgebreider dan je gewend bent. Waar in de huidige versie onder andere opties zijn als nieuw, uploaden, koppeling ophalen, downloaden en verwijderen is dat na de update gewijzigd. Zo kun je een weergave maken van de documentbibliotheek zoals je dat kent in de verkenner waarmee je een lijst, compacte lijst of rasterweergave kan selecteren. Daarnaast kun je eigen views maken zoals dat in SharePoint ook mogelijk is. Zo kun je bijvoorbeeld op enkel eigen documenten filteren of een sortering op naam of datum maken.

documentbeheer Office 365

Een preview van het tabblad ‘Bestanden” in Teams

 

Delen van een document in een bericht

Ook voor het delen van documenten in een team zijn er ontwikkelingen. Zo kun je bij het plaatsen van een bericht in een team de link van een document toevoegen, waarna het document zichtbaar wordt in plaats van de link. Vervolgens is het mogelijk om opties te selecteren waarmee de rechten tot het document ingesteld worden.

documentbeheer Office 365

Een voorbeeld van een gedeeld document in een bericht

Het delen van een link met daarna de optie tot het selecteren van de rechten tot het document zal, zoals hieronder in de afbeelding te zien, ook in de webapp van Outlook beschikbaar zijn.

documentbeheer Office 365

Bewerk video’s met Microsoft Stream

Dan een update voor een iets minder bekende applicatie in Office 356: Stream. Microsoft Stream is een video service voor bedrijven waarmee personen binnen een organisatie veilig video’s kunnen bekijken, uploaden en delen. Via deze service kunnen bijvoorbeeld vergaderingen in Teams worden opgeslagen. Met de functionaliteit om video’s te bewerken in Stream is het mogelijk om in het begin of het eind van de video te knippen. Hiermee kan niet gewenste footage worden verwijderd. Dit kan handig zijn voor opgeslagen vergaderingen uit Teams, omdat het begin (bijv: introductie) of het eind niet relevant hoeft te zijn voor hetgeen dat gepubliceerd moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures