Wekelijkse Update Office 365 – WK 42

templates teams

Met onze wekelijkse #Microsoft Office 365 update brengen wij jou op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Office 365 en uit de roadmap van Microsoft. Deze week drie updates met betrekking tot Microsoft Teams en een update voor de Outlook Web App.

 

Pin apps vast in Teams

Gebruikers van Microsoft Teams kunnen binnenkort zelf bepalen welke apps zij in het linkermenu getoond willen zien. Met deze optie kunnen gebruikers snel toegang krijgen tot apps naar keuze. Dit is een verbetering ten opzichte van het huidige menu, waarin het menu niet aanpasbaar is. Waar er al wel op organisatieniveau apps konden worden geselecteerd in het menu, kan dit nu dus op gebruikersniveau.

 

Automatisch bijwerken van de verloopdatum

Met deze nieuwe functie wordt een verloopdatum van een team automatisch vernieuwd op het moment dat een gebruiker het team bezoekt. Deze functie geldt voor Teams waar een retentiebeleid op zit. Met dit retentiebeleid wordt een team na een bepaalde periode verwijderd, omdat het bijvoorbeeld niet gebruikt wordt. Om te voorkomen dat een team verwijderd zou worden, moest een teameigenaar het team periodiek bezoeken in de huidige situatie. Met deze nieuwe functie is dat niet meer nodig, omdat nu elk bezoek van het team de verloopdatum doet verschuiven.

 

Ontvang een melding wanneer er een update beschikbaar is voor Teams

Elke twee weken vindt er een update voor Microsoft Teams plaats. Om er voor te zorgen dat gebruikers de meest up-to-date versie van de desktop client gebruiken, wordt een melding weergegeven in de app. Hiermee wil Microsoft ervoor zorgen dat iedere gebruiker beschikt over de nieuwste mogelijkheden, de beste prestaties en de beste beveiliging en betrouwbaarheid van de service. De melding zal worden weergegeven wanneer een gebruiker een versie heeft die tussen de één en drie maanden oud is. Na drie maanden ontvangt de gebruiker een blokkeringspagina met de opties om Teams bij te werken, contact op te nemen met de IT beheerder of door te gaan op de webclient van Teams. Door de melding te tonen in Microsoft Teams wordt een gebruiker of organisatie aangemoedigd om naar de nieuwste versie van Teams te updaten. Hieronder zie je een voorbeeld van de melding in Teams.

Een melding in Teams app

 

Accepteer een afspraak vanaf de pushnotificatie in de Outlook Web App

Vorige week berichten wij over een update voor Outlook op Android met betrekking tot het makkelijk accepteren of weigeren van een afspraak. Deze update komt nu ook naar de Outlook Web App. De afspraak is direct vanaf de pushnotificatie te accepteren, voorlopig te accepteren of te weigeren. Daarnaast zul jij in de Outlook Web App nog een mini kalender zien waarop jij alle conflicterende afspraken ziet staan.

Reacties

  1. Jan schreef:

    Antwoord?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures