Wekelijkse Update Office 365 – Wk 41

templates teams

Met onze wekelijkse #Microsoft Office 365 update brengen wij jou op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Office 365 en uit de roadmap van Microsoft! Met deze week een aantal updates voor de mobiele versie van Outlook, het formulier in SharePoint lijsten bewerken en rollen toewijzen in een Teams vergadering.

 

Diverse updates voor Outlook op Android

Met één van de updates ontvang jij voortaan “vertrek” notificaties. Met deze zogenoemde notificatie krijg jij een melding op basis van je huidige locatie en de locatie van het volgende agenda item in je kalender. Handig om jezelf te herinneren aan tijdig vertrek. Stel, jij bent een half uur van jouw volgende afspraak verwijderd. Outlook geeft jou op basis van je huidige locatie een melding dat het tijd is om te vertrekken, om op tijd te arriveren op je afspraak. Dit zorgt ervoor dat jij nooit meer te laat vertrekt voor jouw afspraken.

 

Daarnaast komt er in Outlook bestaande functionaliteit uit in Outlook op Android. Hiermee heb jij de mogelijkheid om uitnodigingen voor een afspraak te beantwoorden via de notificatie. Men kan vanaf de notificatie een afspraak accepteren, voorlopig accepteren of weigeren. Daarnaast kun jij via Outlook op Android een terugkerend agenda-item wijzigen. Dat kon voorheen uiteraard ook al, maar een wijziging kon alleen op het geselecteerde item worden gedaan. Met deze update zijn alle terugkerende items in één keer te wijzigen. Het wijzigen van deze items komt ook beschikbaar voor Oulook op iOS.

 

Pas formulieren aan in SharePoint lijsten

Met deze update is het bewerken van het formulier in een SharePoint lijst mogelijk. Het formulier is te openen door een item in de lijst te selecteren en verschijnt aan de rechterzijde naast de lijst.  Vervolgens heb je de mogelijkheid om in de werkbalk ‘formulier wijzigen’ te selecteren. Hierna kan het formulier worden aangepast in volgorde en kunnen kolommen worden getoond of verborgen.

 

Rollen in Teams vergaderingen

De organisator van een Teams vergadering beschikt over de optie om rollen toe te kennen aan de genodigden van deze vergadering. Er is een keuze te maken tussen twee rollen: presentator of deelnemer De presentator heeft hierbij volledig volledige controle over de vergadering waar deelnemers geen content kunnen delen, geen controle hebben over andere deelnemers (muten of verwijderen), geen wachtenden uit de lobby kunnen toevoegen en geen opnames starten of stoppen. Voor vergaderingen in een klein comité lijken deze rollen weinig toegevoegde waarde te hebben, maar met veel gebruikers is het handig om de controle over de vergadering aan één of een aantal personen over te laten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures