M365 Update – Wk 29

De afgelopen weken heb je in de update M365 heel veel tips gekregen hoe je met Teams en Outlook jouw werk verbetert.  Wellicht heb je een paar handigheidjes al gebruikt en werk je nu nog efficiënter met Microsoft 365. Ook Microsoft wil dat je optimaal (samen) werkt en brengt hiervoor met enige regelmaat updates uit.

Na het lezen van deze blog weet je welke updates Microsoft de afgelopen weken heeft doorgevoerd in Teams . Doe er je voordeel mee, zodat je nog slimmer (samen) werkt.

 

Teams: Workflows in Chat

Gebruikers kunnen nu workflows configureren binnen hun Teams-chats. Dit is erg handig bij bepaalde chatberichten, waar direct actie van je wordt verwacht. Zo kun je ze niet vergeten.

slimmer samenwerken

Let op! Deze functie is alleen beschikbaar in de nieuwe Microsoft Teams-ervaring.

 

Teams: Stemisolatie

Ben je veel onderweg en vergader je in verschillende ruimtes dan is dit een hele mooie update. Met stemisolatie geniet je van heldere en ononderbroken gesprekken of vergaderingen, waar je ook bent. Deze functie gebruikt AI  (Artificial Intelligence) waarmee alle achtergrondgeluiden worden gefilterd, inclusief de stemmen van andere mensen. Omdat je jouw stemprofiel gebruikt, geeft deze geavanceerde ruisonderdrukking alleen de stem van de gebruiker door. Of je nu in een druk kantoor, een lawaaierige café of op een drukke luchthaven bent, je kunt met vertrouwen en duidelijkheid communiceren. Stemisolatie wordt aangedreven door de geavanceerde deep learning spraakdiensten en audioprocessingstechnologie van Microsoft. Het toont hun toewijding aan het oplossen van gebruikersproblemen met AI en het verbeteren van de geluidskwaliteit en -ervaring.

 

Teams: Beperkingen op presentatorrolrechten

Er is een nieuwe tenant configuratie die beheerders kunnen uitvoeren zodat je presentatoren kunt beperken in hun rechten tijdens vergaderingen. Wanneer deze is ingeschakeld, kunnen presentatoren niet langer de microfoons en camera’s van deelnemers bedienen, de rol van andere deelnemers wijzigen, de hand van deelnemers laten zakken en deelnemers uit de vergadering verwijderen. Hiermee wordt organisatoren controle, flexibiliteit en structuur geboden bij het beheren van hun vergaderingen.

 

Teams: Taal wijzigen in Microsoft Teams Rooms op Windows

Gebruikers kunnen de standaardtaal van de app in Microsoft Teams Rooms op Windows wijzigen door op “Meer” en vervolgens “Taal” in de kamerconsole te tikken. Beheerders selecteren maximaal drie talen, waaruit gebruikers in de kamer kunnen kiezen. Dit geeft weer mogelijkheden voor buitenlandse gebruikers.

 

Teams: nieuwe Teams onderdeel van Teams Rooms op Windows

De nieuwe Teams-app ondersteunt nu Teams Rooms op Windows, waardoor alle Teams Rooms-apparaten de kamerervaring optimaliseren en intelligent audio en video betrouwbaarder weergeven.

 

Teams: Intelligente berichtvertaling in chats

Wanneer je een bericht in een andere taal ontvangt, krijg je een vertalingssuggestie zodat je het beter begrijpt. Maar soms is dat niet noodzakelijk omdat je de taal goed beheerst. In de instellingen selecteer je dan welke talen je niet wilt vertalen en of je berichten automatisch vertaald wilt zien.

 

Teams: Vergadersamenvatting automatisch gedeeld in chat na vergadering

Kort nadat een vergadering eindigt, krijgen deelnemers automatisch een overzicht van de vergadering in de vergaderchat. Deze set bevat een snelle toegang tot de vergadersamenvattingspagina, het transcript, de opname, collaboratieve notities, alle gedeelde bestanden, een link naar een gebruikte Whiteboard en de vergadergegevens zoals datum en tijd van het vergaderevenement. Naast de toegang tot een intelligente samenvatting, zie je ook de hoogtepunten: zoals het aantal sprekers, het aantal naamsvermeldingen en voorgestelde taken.

 

Teams: Nu vergaderen in Teams groepschat

Eindelijk kun je nu vanuit een groepschat een vergadering starten. Zo hoef je niet meer iedereen toe te voegen aan de vergadering maar kun je gewoon de vergadering starten vanuit de groepschat en iedereen die in de chat zit kan deelnemen.

slimmer samenwerken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures