Subsidie voor digitalisering. Grijp deze kans.

subsidie digitalisering

Als je digitale mogelijkheden benut groeit jouw bedrijf sneller, is deze winstgevender en je werkt ook nog eens efficiënter. Digitalisering verzekert je van een mooie toekomst. Het wordt nu nog eenvoudiger met subsidie voor digitalisering.

 

Veel bedrijven willen digitaliseren, maar weten niet hoe ze moeten beginnen of wat hun mogelijkheden zijn. Ook denken ze dat de mogelijkheden die er zijn te kostbaar zijn of niet binnen hun bereik liggen.

 

Mijn digitale zaak, een samenwerking van het ministerie van Economische Zaken, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, brancheorganisatie INretail, de Kamer van Koophandel en MKB-Nederland, zien deze ontwikkeling ook en willen bedrijven hierbij ondersteunen. Ben je ondernemer in het MKB met 2 tot 50 werknemers? Heb je een jaaromzet van maximaal € 10 miljoen? Dan kun je een digitaliseringssubsidie aanvragen. Deze subsidie kan oplopen tot een bedrag van € 2.500,–.

 

Maak je bedrijf weerbaar en klaar voor de toekomst

Een verplicht onderdeel van deze subsidie aanvraag is de digitaliseringsscan.  Je krijgt met deze scan inzicht in:

  • Heb je je digitale basis op orde?
  • Ben je digitaal klaar voor groei?
  • Ben je digitaal koploper?

 

Met deze scan weet je binnen 20 minuten waar je staat als ondernemer. Je krijgt een onafhankelijk digitaliseringsadvies die past bij jouw bedrijfsdoelen. Je weet ook hoe je presteert ten opzichte van andere MKB bedrijven en je krijgt een praktisch stappenplan waarmee je direct aan de slag kunt. Het is jouw toegang tot digitaliseringssubsidie. Maar ook een uitgelezen kans waarmee je jouw bedrijf weerbaar en klaar voor de toekomst maakt.

 

Met deze scan weet je waar te beginnen, maar vallen de kosten ook minder hoog uit door de subsidie die je ontvangt. Geen argumenten meer om de digitalisering in jouw bedrijf links te laten liggen, maar een fantastische kans om deze aan te pakken.

 

De subsidie

Je kunt advies inwinnen en /of digitale technologie aanschaffen en implementeren. De subsidie vergoedt 50% van de offerteprijs, met een maximum van € 2.500,– . Voor advies geldt een maximum van € 500,00. Je kunt ook meer dan één offerte indienen tot je het maximale behaalt. Dat moet wel in één aanvraag gebeuren. Tot 30 november a.s. kun je de subsidie aanvragen.

 

Subsidie digitalisering, maar waarvoor?

Zoals hierboven aangegeven kun je de subsidie inzetten voor vele zaken. Onder de subsidie vallen software, hardware, advies, implementatiekosten of het uitbesteden aan derden. De subsidieaanvraag is mogelijk voor verschillende digitaliserings categorieën. Je kunt hierbij denken aan boekhouden, een digitaal boekhoudpakket of scan en herkensoftware. Maar ook voor platformen, inzicht en monitoren en digitaal klantcontact. Het geeft je ook de mogelijkheid om je cyberweerbaarheid goed aan te pakken. Veel bedrijven weten nog onvoldoende hoe ze zich moeten wapenen tegen cyberdreigingen. Hierdoor zijn hun bedrijfsprocessen en waardevolle data kwetsbaar voor cybercriminelen.

 

Wil je meer weten over deze subsidie dan verwijzen we je door naar de website van de Rijkdienst voor ondernemend Nederland. Let wel: De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, tot het totale budget van € 1.7 miljoen op is. Het loont de moeite om dit tijdig in gang te zetten.

 

Meer informatie over de subsiedieregeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures