Wekelijkse Update Office 365 (Wk 28)

templates teams

Microsoft Teams ontwikkelt zich nog iedere dag. Dat komt zeker in de update van deze week naar voren. Het is Teams voor en Teams na. Zijn er wijzigingen in andere tools van Microsoft dan altijd in verband met Teams. Wat heerlijk dat je het werken in Teams nog steeds verbetert!

 

Together mode in Microsoft Teams

Weer een nieuwe update voor online vergaderingen in Teams. Niet zo gek natuurlijk, omdat iedereen remote werkt en veel online vergadert. Together mode brengt de verbinding dichter bij elkaar. Met AI segmentatie technologie plaats je deelnemers in eenzelfde achtergrond, zodat het lijkt alsof je in deze ruimte zit. Je zet in op focus van gezichten en lichaamstaal en vergroot het gebruik van non-verbaal. Voor meetings waarbij veel personen aan het woord zijn is het handig zodat iedereen ziet wie er aan het woord is. Together mode met ‘auditorium view’ rolt Microsoft nu uit en is naar verwachting in augustus live. Naast zojuist genoemde weergave kondigt Microsoft aan in de toekomst nog meer views naar Together mode te brengen.

 

Dynamic view in Microsoft Teams

Waar Together mode een hele nieuwe ervaring biedt op het gebied van online vergaderen, is dit niet op elk type vergadering toepasbaar. De traditionele online vergaderingen die elke dag plaatsvinden krijgen ook een update. Met Dynamic view heeft de gebruiker meer controle over de gedeelde content en andere deelnemers in de vergadering. Op deze manier past de gebruiker de weergave aan naar eigen behoefte en voorkeuren.

 

Video filters voor een Teams-vergadering

Het gebruik van videofilters in social media apps is een bekend gegeven. Deze functie komt ook naar Microsoft Teams. Voordat je deelneemt aan een vergadering gebruik je filters waarmee je het lichtniveau instelt en de focus van de camera aanpast.

together mode

 

Reflectieberichten-extensie in Microsoft Teams

Nu werknemers massaal thuiswerken peil je lastiger hoe werknemers (of studenten) zich voelen. Met deze nieuwe extensie peil je het welzijn van de werknemer simpel. De extensie checkt hoe de werknemer/student zich voelt. Het kan in dit geval gaan over een specifiek onderwerp zoals balans werk-privé, een organisatiewijziging of een project. De extensie installeer je en maak je vervolgens beschikbaar voor gebruikers. De extensie biedt vooringestelde vragen en je voegt er aangepaste vragen aan toe. De resultaten van deze vragenlijst maak je optioneel anoniem aan.

 

together mode

 

Live reacties in een Teams-meeting

Digitaal vergaderen heeft voordelen, maar ook de nodige nadelen. Eén van de grootste nadelen is het ontbreken van non-verbale communicatie. Een glimlach of een afkeurende blik merk je moeilijk op en daardoor bepaalt de presentator lastig hoe de inhoud wordt ontvangen. Met live reacties probeer je hier in tegemoet te komen. Met Live reacties reageren gebruikers met emoji’s tijdens de vergadering, zonder dat je de vergadering daarvoor onderbreekt.

together mode 

 

Pop-up van chatberichten in Teams

Tijdens een vergadering gebruik je naast het gesprek ook de chat. Zo communiceer je zonder dat je direct inbreekt het verbale gesprek. Het verdelen van aandacht op zowel de video-feed, de presentatie en het chatscherm is een hele uitdaging. Met deze update toon je chatberichten tijdens de vergadering als pop-up op de schermen van alle deelnemers. Hierdoor staat de chat meer centraal  in het gesprek.

 

Updates voor Microsoft Whiteboard

Het is al enige tijd stil rondom Microsoft Whiteboard. Microsoft heeft blijkbaar niet stilgezeten omtrent deze app, er komen namelijk nieuwe features en een betere performance. Microsoft Whiteboard werk je  in Teams bij met nieuwe functies waaronder snellere laadtijden, plaknotities, tekst en meer mogelijkheden voor het slepen en neerzetten. Met deze features nemen gebruikers zonder een touchscreen toch deel aan whiteboardsessies.

 

Updates voor Visio

Daarnaast komen er ook voor Visio twee handige features bij. Hiermee traceer je eenvoudiger wat  een collega in het Visio-bestand wijzigt. Je ziet wie er en welke wijzigingen zijn aangebracht sinds het laatste bezoek aan het bestand. Wanneer je zelf bezig bent in Visio zie jij welke gebruikers er nog meer werken in het bestand en op welke locatie in de Visio. Het is nog wel even wachten op deze features. De verwachting is dat ze voor Q4 van dit jaar vrijkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures