Wekelijkse Update Office 365 (Wk 25)

templates teams

Deze week een korte maar wel heel interessante update! Geheel in het teken van Microsoft Teams. Deze tool houdt zich niet aan de 1,5 meter regel, hiermee verklein je virtueel de afstand onderling. Samenwerken is daarom eenvoudig. Met de update van deze week verbeter je de samenwerking binnen je bedrijf.

 

Virtual Breakout Rooms in Microsoft Teams

De host van een Teams-meeting maakt met deze update breakout rooms aan. Deze gebruik je om deelnemers in een kleinere groep te laten discussiëren. De organisator wijst de deelnemers toe aan een ruimte. Wanneer de breakout klaar is keren ze terug naar de grotere groep. Het duurt nog wel even voordat de functie live gaat, naar verwachting is dit in het laatste kwartaal van 2020.

 

Gebruik Visio als tabblad in Microsoft Teams

Optimaal samenwerken aan Visio-diagrammen in Teams? Dat kan binnenkort. Je voegt Visio toe binnen een kanaal als tabblad. Hiermee werken leden van het team met het bestand binnen een tabblad. De release staat voor juni 2020 gepland.

 

Walkie Talkie in Microsoft Teams (voor Android)

Met Walkie Talkie heb je direct contact met je team. Wanneer de organisatie vanuit het Teams Beheercentrum deze optie inschakelt, is deze optie binnen 48 uur beschikbaar voor de gebruikers van de Android-app. Hiermee maken gebruikers verbinding met het team waar ze lid van zijn. Dit geldt alleen voor de gebruikers die verbinding maken met Walkie Talkie in een kanaal. Deze gebruikers worden deelnemers en zo communiceer je met elkaar via push-to-talk. Volgens Microsoft is dit een veiligere manier van communiceren ten opzichte van de klassieke walkietalkies. De zorgen die er normaal zijn, zoals crosstalk of afluisteren, neem je met Walkie Talkie in Teams weg. Daarnaast scheelt het een apparaat voor werknemers en is het bereik, omdat het via wifi of mobiele data verloopt, veel groter. De uitrol van deze functie is in juli.

 

visio in Teams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures